fbpx

Cum tratam incontinenta urinara?

incontinenta urinara

Evitati consumul excesiv de alcool.
Folositi un tampon intern atunci cand efectuati activitati precum alergatul sau dansul, pentru a pune o usoara presiune asupra uretrei si a incetini sau opri o eventuala scurgere.
Evitati sa consumati cantitati prea mari sau prea mici de lichide. Prea multe lichide pot intensifica nevoia de a urina si agrava incontinenta. Prea putine lichide pot duce la deshidratare. Pentru sanatatea rinichilor si a vezicii urinare sunt recomandati 2 litri de lichide pe zi.
In cazul in care constipatia agraveaza incontinenta urinara, incercati sa cresteti aportul de fibre din alimentatia dumneavoastra. Puteti foarte usor sa faceti acest lucru adaugand o cantitate mica (o lingurita = 4,7 gr) de tarate de grau mancarurilor pe care le consumati de obicei si crescand aportul de fructe, legume si cereale integrale.
Daca fumati, renuntati la acest obicei. Acest lucru poate reduce accesele de tuse si astfel veti putea ameliora incontinenta urinara.
Daca sunteti supraponderala, incercati sa scapati de kilogramele in plus. Greutatea este un factor important in declansarea incontinentei urinare, astfel incat eliminarea surplusului de greutate va insemna si reducerea disconfortului asociat urinarii accidentale. Nu uitati ca un program sanatos de slabire este o combinatie intre o dieta echilibrata si un program bine stabilit de exercitii fizice.
Alte metode de tratament al incontinentei urinare pot include: folosirea unui dispozitiv denumit pesar (care se plaseaza in vagin pentru a reduce incontinenta, punand presiune pe uretra), tratamentul medicamentos (poate avea efecte adverse, de aceea se administreaza doar la recomandarea medicului specialist), tratamentul chirurgical (este considerat un tratament de ultima instanta, fiind recomandat doar daca celelalte masuri nu dau rezultate).

Citeste si:  Atacul de panica - cand corpul vorbeste in locul cuvantului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.