fbpx

Cum tratam incontinenta urinara?

incontinenta urinara

Multe femei sufera de aceasta afectiune care le da un disconfort si chiar le fac sa nu mai practice anumite activitati care le facea placere.

Ce este incontinenta urinara?

Incontinenta urinara se traduce prin eliberarea accidentala de urina. Aceasta se poate intampla atunci cand tusiti, radeti, stranutati sau faceti efort fizic, ori atunci cand simtiti o nevoie acuta de a merge la toaleta, insa nu ajungeti la timp. Dificultatile de a controla vezica urinara sunt frecvente, in special la adulti in varsta si, chiar daca nu reprezinta o problema grava de sanatate, pot scadea semnificativ calitatea vietii. Iata cateva recomandari pentru a reduce intensitatea simptomelor si a scapa de disconfort.

Citeste si:  Miscarea fizica regulata si nu foarte intensa ne da energie

Incontinenta urinara poate fi cauzata de sarcini repetate, cresterea in greutate ori alte afectiuni care duc la pierderea fermitatii muschilor pelvieni. Incontinenta urinara poate fi o problema temporara, caz in care este declansata de factori precum infectii ale tractului urinar, constipatia, anumite medicamente; in acest caz, eliminarea cauzei duce la ameliorarea simptomelor.

Faceti-va un obicei din a merge la toaleta la fiecare 2-4 ore, chiar daca simtiti sau nu nevoia de a urina.
Intariti-va muschii pelvieni practicand zilnic exercitii Kegel. In plus, planuiti-va ziua de asa maniera incat sa puteti aloca minim 30 de minute exercitiului fizic.
Practicati „urinarea in doi timpi”, urinand cat puteti de mult, relaxandu-va pentru cateva momente si urinand din nou.
Daca va este greu sa ajungeti la timp la toaleta pentru a urina, decorati-va locuinta in asa fel incat sa facilitati accesul catre baie din orice punct, si purtati haine care se dau usor jos; ca o alternativa, puteti tine, langa pat sau scaunul pe care stati, o plosca.
Discutati cu medicul de familie despre toate medicamentele pe care le luati, pentru a vedea daca nu cumva unele dintre acestea agraveaza incontinenta urinara.
Reduceti sau eliminati consumul de bauturi pe baza de cofeina (cafea, ceai, dar si unele bauturi carbogazoase).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.