fbpx

Supa de chimen si snitele umplute

Mai rar o planta cu asa virtuti terapeutice precum chimenul! Soldatii ilustrului Iulius Cezar, spre exemplu, il aveau in meniu contra infectiilor, a epuizarii si a afectiunilor digestive. Chiar daca nu suferim de vreo boala a intestinelor, stim sigur ca dupa o supa de chimen n-o sa ne doara stomacul. Sa speram ca nici dupa snitelul care combina vita cu porcul.

Supa de chimen

Ingrediente:
o lingura chimen
1 morcov
o legatura patrunjel
2 linguri faina
100 ml lapte
100 g smantana
1 ou.

Citeste si:  Decorare curte interioara

Mod de preparare:
Chimenul, morcovul si patrunjelul se fierb o jumatate de ora intr-un litru de apa cu sare. Zeama se strecoara si se pune pe foc, pentru inca 10 minute, impreuna cu faina desfacuta in laptele rece. Lasam supa sa se raceasca si, cand devine calduta, o dregem cu un galbenus de ou batut cu smantana. O mancam la temperatura camerei.

Snitele umplute

Ingrediente:
600 g muschi de vita
400 g carne de porc tocata
100 g costita
o ceapa
200 g orez
2 oua
200 g smantana
zeama de lamaie
ulei
sare, piper.

Citeste si:  Rosii umplute cu peste si parjoale moldovenesti cu smantana

Mod de preparare:

Din muschiul de vita se taie snitele mari, care devin si mai mari dupa ce le batem cu ciocanul. Le saram. Carnea tocata, ceapa de asemenea tocata si costita taiata marunt le inabusim in ulei. Adaugam orezul fiert, sare, piper, o lingura de smantana si galbenusurile crude. Cu amestecul acesta umplem snitelele de vita, dupa care le rulam, le prindem cu scobitori sau cu ata si le prajim in tigaia in care am inabusit carnea tocata, adaugand un pic de ulei. Cand snitelele sunt patrunse, turnam peste ele smantana, zeama de lamaie si un praf de sare. Le mai lasam la fiert cateva minute. Le scoatem calde in farfurie si le mancam asa, neuitand sa indepartam scobitorile sau ata.

Citeste si:  Supa-crema de oua si papiote de vitel
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.