Mituri despre ejacularea precoce

Please select a featured image for your post

Iata a problema a sexualitatii masculine care o intrece chiar si pe ce a marimii penisului, pentru ca vorba aia, mic si functional e foarte ok, dar disfunctionalitatile organului sexual, asa cum e perceputa de barbat ejacularea precoce ajung sa afecteze nu doar viata sexuala ci si psihicul barbatilor care se confrunta cu ea. Chiar daca ejacularea precoce este diagnosticata din punct de vedere clinic, nu este o boala sau o afectiune, deci nu va puteti considera bolnavi pentru ca terminati prea repede actul sexual. Desi cauza exacta a ejacularii precoce este necunoscuta, se considera ca factorii care duc la aparitia ei sunt mai degraba de natura psihologica decat fizica. Si nu, nici bolnavi din punct de vedere psihic nu sunteti. Mitul #1: daca ma gandesc la ceva care nu e legat de sex, prelungesc erectia.
Citeste si:  In lupta cu mama soacra
Ok, hai sa stabilim ceva de la bun inceput: pentru a-ti controla cat mai bine erectia si ejacularea, e de preferat sa iti indrepti atentia spre corpul tau si reactiile lui si nu pe ceva extern. In plus, unde e placerea pe care o simti tu sau pe care o oferi partenerei daca in timp ce faceti dragoste te gandesti la… motociclete? Aceasta tehnica este insa folosita cu succes de unii barbatii, dar acestia recunosc ca doar ocazional, pentru ca ii indeparteaza de placerea experientei sexuale cu partenera, transformand actul sexual intr-o actiune mecanica, mult mai asemanatoare cu placerea de a bea vin in carciuma cu camarazii de pahar decat cu placerea sexuala.
Controlul ejacularii vine o data cu maturitatea sexuala, de aceea este in general o problema a adolescentilor care debuteaza in viata sexuala decat a celor deja experimetati. Insa nu trebuie sa va panicati: cu timpul veti invata sa va cunostesti foarte bine corpul si reactiile sale la stimulii sexuali, asa ca veti putea controla ejacularea, bucurandu-va in acelasi timp de placere.
Citeste si:  Fast Love. Speed dating
Mitul #2: unii barbati se nasc cu abilitatea de a-si controla ejacularea Reveniti cu picioarele pe pamant pentru o secunda: nimeni, dar absolut nimeni nu se naste cu abilitatea de a-si controla ejacularea. Barbatii pot insa sa isi controleze aceasta abilitate in timp, sa o perfectioneze prin intermediul masturbarii sau a experientelor sexuale cu partenere. Acestea ajuta foarte mult la autocunoastere si implicit la puterea barbatului de a-si controla reactiile sexuale si implicit ejacularea. In plus, cu siguranta nu sunteti singurul barbat care se confrunta cu asa ceva , ejacularea precoce fiind cea mai frecventa disfuncionalitate a sexualitatii masculine. Statisticile spun ca aproximativ 30% din barbati se confrunta cu aceatsa problema, insa fiind considerata una delicata, multi barbati refuza sa vorbeasca despre asta.
Citeste si:  Impreuna, dar separati
Nu va faceti probleme, ejacularea precoce se poate trata foarte usor, important este sa recunoasteti ca aveti o problema si sa faceti pasi spre rezolvarea ei. In majoritatea cazurilor, nu este vorba de nici un fel de interventie medicamentoasa, cauzele ejacularii precoce sunt de cele mai multe ori de ordin psihic, asa ca metodele de tratament comportamental sunt cele mai indicate. In plus, ca ajuta sa va intelegeti mai bine viata sexuala si reactiile corpului vostru la stimulii sexuali, astfel incat ejaculare precoce va ramane o problema din trecut.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.