fbpx

Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ion Dolanescu

Mii de oameni – rude, colegi ÅŸi simpli iubitori ai muzicii populare – l-au condus pe ultimul drum, duminică, pe interpretul Ion Dolănescu, înmormântat la cimitirul Bellu după ceremonii desfăşurate la Ateneul Român ÅŸi la biserica Sf. Gheorghe.

ÃŽn cursul dimineÅ£ii, mulÅ£imea s-a adunat în faÅ£a Ateneului, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui mai valoros cântăreÅ£ de muzică populară român. ÃŽn rotonda Ateneului, unde a fost depus, de vineri, trupul artistului, s-au aflat apropiaÅ£i ai acestuia, printre care fiii IonuÅ£ ÅŸi DragoÅŸ, nepoÅ£elul VlăduÅ£, dar ÅŸi soprana Leontina Ciobanu Văduva, fiica fostei soÅ£ii a lui Dolănescu, Maria Ciobanu. Aceasta din urmă, aflată în SUA, nu a putut lua parte la ceremonii. La Ateneu au fost prezenÅ£i ÅŸi membrii ansamblului folcloric „Lăutarii” din ChiÅŸinău, conduÅŸi de maestrul Nicolae Botgros, care au cântat în memoria marelui dispărut. ÃŽnaintea discursului său, IonuÅ£ Dolănescu a cântat ÅŸi el, alegând, simbolic, melodia „Lume, lume, soro lume”, lansată de cea care a fost mentorul tatălui său, Maria Tănase.

Citeste si:  Germania, atractii turistice

După ora 13.00, cortegiul funerar s-a deplasat la biserica Sf. Gheorghe, unde a fost oficiată slujba religioasă la care au participat şi reprezentantul Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele vicar Ioan Iordache, dar şi un preot din Perşinari, localitatea natală a lui Dolănescu, din judeţul Dâmboviţa. Oamenii de rând, în majoritate vârstnici, au ocupat atât spaţiul din jurul bisericii, cât şi trotuarul vecin bulevardului I.C. Brătianu, astfel că, pentru a preveni incidentele, la faţa locului au fost prezenţi jandarmi, poliţişti comunitari şi angajaţi ai unor firme private de securitate.

Citeste si:  Seth on Fire

În jurul orei 15.30, cortegiul a ajuns la cimitirul Bellu, unde peste o mie de oameni aşteptau, la rândul lor, să-şi ia rămas bun de la interpret. Printre cei prezenţi s-au aflat şi colegii de breaslă Irina Loghin, Maria Cârneci şi Gelu Voicu, dar şi Corneliu Vadim Tudor, preşedintele partidului reprezentat de Dolănescu în parlament, ca deputat, între anii 2000 şi 2004. După o altă slujbă, ţinută în faţa capelei, sicriul a fost purtat pe alee spre locul de îngropăciune, în aplauzele prelungite ale celor care l-au admirat şi iubit pe Dolănescu. Artistul a fost înmormântat, cu onoruri militare, îmbrăcat în costum naţional cu cocardă tricoloră.

Ion Dolănescu a încetat din viaţă joi după-amiază, la vârsta de 65 de ani, în locuinţa sa din Capitală, în urma unui stop cardio-respirator.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.