Germania, atractii turistice

Please select a featured image for your post

Republica Federala Germana, sau pe scurt Germania e un stat situat in Europa Centrala, ce se invecineaza cu Marea Nordului, Danemarca, Marea Baltica, Polonia, Cehia, Austria, Elvetia, Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda. Multe dintre atractiile turistice ale acesteia au fost incluse pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Cateva dintre ele sunt: Domul din Aachen, Resedinta din Wurzburg, Monumentele Romane, Catedrala Sf. Petru si Biserica Maica Domnului din Tier, Palatele si parcurile din Potsdam si Berlin, Domul din Koln, Centrul Vechi si cartierul Stadtamhof din Regensburg precum si multe altele. Capitala tarii, Berlin, e un oras verde, cu parcuri inconjurate de paduri si canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee si galerii de arta, teatre, opere, restaurante si pab-uri. Cel mai reprezentativ simbol al acesteia este Poarta Brandenburg, construita dupa modelul Acropolei din Atena. Statuia din varf, Quadriga, o reprezinta pe Victoria, zeita pacii, intr-un car de lupta tras de patru cai. Piata Gendarmenmarkt, e considerata a fi cea mai frumoasa piata din capitala. In piata se afla bisericile gemene Deutscher Dom si Franzosischer Dom, catedrala franceza, care adaposteste un muzeu iar din cupola se poate admira panorama orasului.
Palatul Charlotteburg e inconjurat de impresionantele gradini regale. In jurul acestuia se afla cateva cladiri precum: Belvedere, ce contine o colectie de ceramica, Pavilionul Schinkel, care gazduieste colectii de picturi si sclupturi si Mausoleul neoclasic, unde se afla mormintele Reginei Louise, a Regelui Friedrich Wilhem al III, a Imparatesei Augusta si a Imparatului Wilhem.
Citeste si:  Cercetatorii japonezi au gasit centrul din creier "vinovat" pentru gelozie
Muzeele Dahlem, se afla intr-o cladire cu trei etaje ce adaposteste Galeria de Fotografii, Cabinetul de Gravuri, Muzeul de Arta Indiana, Muzeul de Etnografie si Galeria de Sclupturi. Hamburg este cel mai mare oras-port din Germania si al doilea din Europa, dupa Rotterdam. Aproximativ 30 la suta din suprafata orasului e acoperita de parcuri, spatii verzi, zone rurale protejate si rezervatii naturale, facand din Hamburg cel mai verde oras din Germania. Portul orasului are peste 64 de km de canale si peste 2500 de poduri. Se organizeaza excursii de o zi spre orasele Lubeck, Bremen sau excursii de mai multe zile la centrele de relaxare din Marea Nordului sau Marea Baltica. Cele mai reprezentative simboluri ale orasului sunt: Muzeul de Arta si Industrie, Portul Hafen, Biserica Sf. Mihail si Rathaus-ul sau Primaria. Cea mai renumita regiune din Germania este Bavaria. Aceasta ofera peisaje de neuitat cu drumuri alpine, statiuni termale renumite, orase medievale si atractii naturale precum Zugspitze.
Citeste si:  Beat-uri electro cu DJs olandezi la B’ESTFEST 2008
Capitala Bundeslandului Bavaria, e Munchen, al treilea oras ca marime din tara, dupa Berlin si Hamburg. Cele mai importante muzee din oras sunt: Alte Pinakothek, Neue Pinkothek si Pinakothek der Moderne. Piata Marienplatz gazduieste vechea si actuala Primarie, spectaculoasa datorita turnurilor sale. Catedrala Frauenkirche e cea mai frumoasa biserica din centru, avand o arhitectura medievala impresionanta iar Peterskirche e cea mai veche. Castelul Hohenschwangau, a fost initial un castel medieval, fiind reconstruit de catre Maximilian al Bavariei in stil neogotic. Acesta e locul unde Ludovic al II-lea si-a petrecut o mare parte a vietii. Alte atractii turistice sunt: Statuia Bavariei, Gradina Englezeasca, Muzeul de Stiinta si Rathaus Glockenspiel, un ceas cu figurine aflat in varful Primariei. Mii de turisti viziteaza orasul in timpul Oktoberfestului, o sarbatoare a berii ce incepe la sfarsitul lunii septembrie si dureaza pana la inceputul lui octombrie. Frankfurt am Main, pe de o parte reprezinta capitalul financiar al Germaniei iar pe de alta parte este un loc care acorda o mare importanta culturii.
Citeste si:  Disidentul chinez Hu Jia a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace
Romerplatz este centrul medieval al orasului, unde pot fi vazute numeroase cladiri istorice precum Romer si biserica Sf. Bartholomhaus, Museumsufer gazduieste cele mai vechi muzee ale oasului iar Sachsenhausen este un loc ideal pentru explorare. Atractiile principale ale orasului sunt: Muzeul de Istorie Naturala Senckenberf, Institutul Stadel, Gradina Zoologica si Primaria. Koln, este mai degraba un muzeu in aer liber decat un oras, numarul monumentelor, a cladirilor vechi si a atractiilor turistice fiind foarte mare.
Cea mai importanta si cunoscuta este Catedrala din Koln, cu cele doua clopotnite in varf, foarte inalte, construita intr-un stil ce o face sa fie iesita din comun. Opera si Teatrul National se afla in Offenbachplatz si au o capacitate de 1400 respectiv 920 de locuri. Muzeul Schnutgen e dedicat artei medievale, Museum fur Ostasiatische Kunst e muzeul ce detine colectii din cultura asiatica iar in Muzeul Rautenstrauch Joest puteti descoperi istoria vechilor civilizatii pre columbiene, maya, azteci sau o frumoasa colectie de fotografie etnografica.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.