Bora Bora, Paradisul pe pamant

Please select a featured image for your post

Insula Bora Bora, e situata in Oceanul Pacific, fiind considerata cea mai frumoasa de pe planeta. Aceasta face parte din Polinezia Franceza, care mai cuprinde insulele: Society, Austral, Gambier, Tuamotus. Insulele Society sunt formate din doua grupuri de insule, ce cuprind cele mai cunoscute insule turistice: Tahiti, Bora Bora, Moorea si Huahine si insula Tetiaroa, detinuta de actorul Marlon Brando. Aceasta a fost descoperita in 1722, numele initial fiind Vavau, semnificand originea primilor locuitori, veniti din Tonga. Deoarece in alfabetul Tahitian nu exista litera „B”, denumirea actuala a insulei este Pora Pora, adica „primul nascut”. Insula e situata in apropiere de tropice si este invecinata la nord cu Tahiti iar la sud cu Hawaii. Aceasta are origine vulcanica, fiind formata dintr-o insula principala si un complex de insule mici, inconjurate de o bariera de corali.
Citeste si:  LG Viewty - mai tare decat iPhone
Principala activitate desfasurata pe insula Bora Bora este turismul, in ultimii ani construindu-se foarte multe statiuni pe motu (insule mici ), ce inconjoara laguna. De-a lungul tarmului sunt situate numeroase hoteluri, majoritatea de 4 sau 5 stele. Spre deosebire de hotelurile obisnuite, acestea sunt formate din grupuri de bungalow-uri, mici casute, asezate pe plaja sau suspendate deasupra apei.

Distractia in Bora Bora este foarte variata, desfasurandu-se activitati pe uscat, in apa si in aer.Nu trebuie ratate excursiile de snorkeling, unde se pot admira diferite varietati de pesti tropicali, sau scuba diving, care ofera imagini deosebite ale faunei Oceanului Pacific.Se organizeaza plimbari cu submarinul „Spiritul Pacificului”, pe langa reciful de corali, la o adancime de 35 de m sau Aqua Safari, adica plimbari pe sub apa cu o casca de scafandru.
Citeste si:  Paradisul cubanez - o experienta exotica si neobisnuita
O activitate foarte populara in Bora Bora este shark feeding, adica hranitul rechinilor, unde turistii pot inota alaturi de rechinii atrasi de pestele decapitat, cu care turistul coboara in adanc. Pasionatii de inot printre rechini, pot vizita Lagoonarium, unde se poate inota alaturi de rechinii crescuti in captivitate sau printre pisicile de mare.Insula Bora Bora poate fi descoperita si prin aer, organizandu-se zboruri cu avionul, elicopterul sau se poate practica parasailingul. Simbolul Polineziei Franceze sunt perlele, asa ca nu trebuie ratata ocazia de a vizita ferma de perle, situata pe insula principala. Aici se pot afla multe lucruri legate de aceste bijuterii si se pot achizitiona perle de diferite dimensiuni, forme si culori.In interiorul insulei se poate ajunge numai cu o masina 4×4 sau cu Bugsterul, un fel de cart insa mai puternic, datorita reliefului foarte vulcanic. Se organizeaza foarte multe excursii ghidate 4×4, pe drumurile sapate in munte, insa merita pe deplin deoarece la capatul drumului se poate admira panorama intregului ocean.
Citeste si:  Negocierea eficienta a salariului
La capitolul cumparaturi, nelipsite sunt suvenirurile sau obiectele de arta polineze precum statuetele TIKI, care ii vor proteja pe posesori de spiritele rele, iar pe perioada sederii camasile inflorate in culorii vii nu trebuie sa ne lipseasca din garderoba. Nici un superlativ nu e suficient pentru a descrie frumusetea acestui mic paradis, fiind un loc de neuitat, pe buna dreptate numit Perla Pacificului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.