fbpx

„Regula listei” – Rezolutiile de final de an

Sper ca ati avut un an bun, cu multe realizari profesionale si nu numai, sper ca ati fost cele care au reusit acolo unde altii nu au avut succes, sper ca va uitati in spate la ce ati realizat si sunteti multumita si mai sper ca anul care va veni va fi si mai bun, si mai de succes, cu si mai multe reusite profesionale.

Mi-am dorit sa scriu un post special dedicat rezolutiilor de sfarsit de an pentru ca se fac de acum 4 ani de cand respect „regula listei”, care inseamna alcatuirea unei liste de 8-12 obiective pe care mi le propun pentru anul care vine. „Regula listei” impune ca la sfarsitul anului, in luna decembrie sa fac o retrospectiva a lucrurilor care s-au intamplat in anul ce tocmai se incheie, retrospectiva care sa include cele 4 aspecte: profesional, personal, social si financiar. Cu lista de anul trecut in fata, trec in revista ce am realizat, ce am realizat doar partial, ce este in curs de realizare cu sanse mari sau mici de reusita, ce nu am relizat, ce vreau sa mentin si in lista din anul acesta care abia incepe, ce am renuntat din motive obiective sau subiective sa realizez, etc.

Citeste si:  Horoscopul lunii martie

Pentru mine „regula listei” este un ajutor extrem de valoros pentru felul in care imi incep anul, un ghid de incredere care imi fixeaza inca de la inceputul noului an obiectivele pe care imi propun sa realizez pentru a fi mai fericita, mai implinita, mai vesela, mai increzatoare, optimista, etc. Sper sa preluati si voi „regula listei” de la mine asa cum am preluat-o si eu la randul meu.

Asa cum ziceam, lista trebuie sa cuprinda 2-3 obiective din fiecare din domeniile profesional, personal, social si financiar. Cele profesionale, in lista mea, se refera la lucruri pe care imi doresc sa le realizez cu acordul colegilor, sefilor, partenerilor, clientilor, respectiv o performanta mai mare, promovari, contracte noi, etc. Cele personale ii implica pe membri familiei, prieteni, casa, aspectul fizic pe care vreau sa-l imbunatatesc, etc. Cele sociale sunt legate de responsabilitatea fata de societate, prieteni existenti, prieteni noi, networking si cercuri sociale, etc. Cele financiare vizeza, evident, orice inseamna bani, investitii, innoiri pentru mine, casa sau de orice fel care implica bani.

Pentru fiecare din domeniile mentionate am aflat in ultimii patru ani ca am interese mai mari decat pentru altele, asa ca acesta este motivul pentru care le tratez in lista mea de rezolutii de sfarsit de an. Orice alt obiectiv imi propun este binevenit si acceptat de „regula”, atata vreme cat este realizabil in decurs de un an, imi consuma energie, ma gandesc adesea la el si imi doresc sa il bifez ca „realizat”.

Citeste si:  BIOGRAFIE - Grigore Vieru, patriotul care a facut pod de cuvinte peste Prut

Oricare ar fi rezolutiile voastre de final de an, va doresc sa vi le realizati in proportie cat mai mare. Rezolutiile, asa cum veti vedea, se schimba de la an la an, ceea ce e bine, e semn de evolutie, de progres, de trecere peste anumite etape care nu se dovedesc foarte importante in timp, dar care, la momentul “listei” fac obiectul multora dintre stresurile noastre. Orice hotarati sa puneti in lista, pastrati in vedere ca trebuie sa fie realizabil si important, altfel nu veti reusi sa va pastrati responsabilitatea fata de el. In plus, va recomand sa va intoarceti la lista daca doriti, dar chiar daca nu o faceti, veti constata ca oricum ele raman vii in constiinta voastra, pana la anul, „la bilant”.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.