fbpx

Prepararea ciorbei de burta

Please select a featured image for your post

Daca mancam ciorba de burta in locuri diferita, gustul ei difera simtitor. Uneori e fada. Asta din cauza ca e facuta din burta prefiarta si probabil n-a fiert in oala niciun ciolan. Iata cum se face ciorba de burta adevarata. Luam burta proaspata de la macelarie, chiar daca vom fi nevoiti s-o frecam cu un cutit dupa ce am presarat pe ea sare grunjoasa si s-o tinem mai bine de cinci ore la fiert.

Citeste si:  Cand se tunde gazonul

Ingredientele necesare sunt:
Burta proaspata de vita
Sare grunjoasa
Ciolan de vita
Ceapa
Morcov
Usturoi
Hrean
Otet
Ulei
Oua
Smantana
O legatura de patrunjel
Sare
Piper boabe.

Dupa ce am curatat si spalat burta (o culoare bejulie-verzuie tot va pastra), o punem la fiert in bucati mari, laolalta cu un ciolan de vita. Le lasam sa fiarba, daca avem o oala normala, si nu sub presiune, acoperite cu un capac, cel putin 4 ore. La 1 kg de burta punem cam 1,5 l de apa. Scoatem ciolanul si-l aruncam, iar burta o taiem fasii de pana-n 1 cm latime si 4-5 cm lungime. Punem fasiile la loc in oala, pe foc. Punem un morcov mare si o ceapa tot mare. Dupa ce fierb, adica la sfarsit,, dupa vreo ora, le aruncam. Daca dorim ciorba de burta mai groasa, le putem pune in oala date pe razatoare. Mai punem un piculet de ulei, vreo trei catei de usturoi zdrobiti, sare si piper boabe. Dupa ce vedem ca burta e fiarta, stingem focul. Bagam in oala o legatura de patrunjel, pe care o scoatem si o aruncam dupa cinci minute, sa-si lase aroma. Dregem ciorba cu galbenusul unui ou crud batut cu smantana si otet. Radacina de hrean o dam pe razatoarea mica si o punem in otet. Putem servi hreanul cu otet separat, intr-un mic bol, sau incorporat in ciorba.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.