Florile de gradina

Gradina este un loc foarte frumos si placut in care ne putem relaxa in liniste in zilele de vara,cand soarele ne bucura cu razele lui calduroase.
Pe langa faptul ca ne minuneaza cu paleta de culori, o gradina frumos ingrijita ne aduce si un buchet mare de mirosuri placute, care de care mai senzual.

Florile de gradina trebuie alese si plantate in functie de sezon, pentru a ne putea bucura atat vara, cat si in alte anotimpuri de ele.

Primavara, cand natura reinvie la viata, florile de gradina care ne bucura privirile sunt macii, panselutele, capul dragonului sau calendula.
Pentru a avea succes cu ele, alege plante cu sau fara boboci, dar cu putine flori deschise.

Citeste si:  Masaj de relaxare pentru durerile de cap

Intre primavara si jumatatea verii, florile de gradina potrivite sunt petuniile, salvia, bujorii, margaretele si nemtisorii.

Florile de gradina sunt pretentioase daca nu stim sa ne ingrijim cum trebuie de ele. Ele au nevoie de atentie, de timp liber si de dragoste.
Da, florile au nevoie de atentie si de dragoste! Daca nu putem dragoste si pasiune in ceea ce facem, atunci cum ne putem bucura de rezultatele muncii noastre?
Acelasi lucru se aplica si in cazul florilor de gradina.

Citeste si:  Capsunile

Florile de gradina au nevoie de timpul nostru liber, pentru a fi mereu ingrijite, udate, plivite si ajutate sa creasca frumos.

Cele mai comune flori de gradina sunt trandafirii, a caror ingrijire nu necesita o atentie atat de sporita, ca in cazul altor flori.
Pentru a ne asigura ca aceste flori de gradina vor creste si se vor dezvolta frumos, trebuie sa ne asiguram ca pamantul este argilos, intr-un loc insorit.

Trandafirii de gradina se uda numai atunci cand pamantul este uscat, el nefiind un mare iubitor de apa. Daca nu suntem atenti la cantitatea de apa pe care o folosim cand ii udam, riscam sa acceleram ritmul lor de crestere si acestia nu vor mai inflori.

Citeste si:  Relatiile deschise sau "friends with benefits"

Trandafirii se tund ori de cate ori infloresc, fara sa va para rau, pentru ca ei cresc la loc, in locul in care au fost taiati, mult mai repede, asa ca va puteti bucura de ei in casa sau daruind celor dragi un buchet frumos de trandafiri de gradina, care pe langa faptul ca sunt frumosi, mai miros si extraordinar.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.