fbpx

Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, un succes

Please select a featured image for your post

Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sanatatii (MS) in luna august 2010, este tratamentul cel mai modern si considerat de specialisti un succes, informeaza un comunicat al MS.

Dupa cinci luni de la lansarea programului (august-decembrie 2010), evaluarea medicilor cardiologi arata ca 1.293 de pacienti au beneficiat, gratuit, de tratament corespunzator al infarctului miocardic, respectiv dezobstructia arterelor coronariene si introducerea de stenturi (dispozitive care pastreaza artera coronariana deschisa).

Citeste si:  Vasele de sange ale retinei pot indica riscul de atac de cord

Potrivit MS, cateterismul este un procedeu care trebuie aplicat pacientului, in primele 12 ore de la producerea infarctului miocardic si care consta in dezobstructia arterelor coronariene si introducerea unui stent, adica a unui dispozitiv medical care mentine artera deschisa sub forma unui cilindru.

„Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut a fost elaborat si implementat, in premiera, anul trecut si se deruleaza incepand cu luna august 2010. Un astfel de program era necesar, deoarece diagnosticul si tratamentul de reperfuzie in infarctul miocardic acut in Romania se afla sub standardele existente in tarile din Uniunea Europeana. Tratamentul corespunzator al infarctului miocardic a salvat viata celor 1293 de pacienti care au beneficiat de programul Ministerului Sanatatii”, a declarat ministrul sanatatii, Cseke Attila.

Programul MS este implementat in 10 centre specializate din spitalele din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Tg. Mures si Cluj Napoca, iar costul mediu pentru un pacient este de 4.300 lei.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.