Gimnastica aerobica chiar la tine acasa

Cand ai fost ultima data la sala si cand te-ai tinut ultima data de treaba cu adevarat?
De multe ori, renuntam sa mergem la sala din comoditate sau lipsa timpului liber, dar este indicat sa facem cateva exercitii simple acasa, chiar daca nu avem spatiul necesar sau conditiile necesare.
Nu ai nevoie decat de o minge si de putina vointa pentru a face putina gimnastica aerobica chiar la tine acasa.

Mingea este un accesoriu bun cu care putem lucra grupele de muschi mult mai usor si mai eficient: muschii abdomenului, muschii spatelui, coapsele si picioarele pot fi si ele antrenate daca folosim mingea in mod corespunzator.
Inainte de antrenament, fa cateva exercitii de incalzire simple si eficiente, asa cum faceai atunci cand erai in liceu: extensii si aplecari, fandari sau cateva genoflexiuni.

Citeste si:  Apendicita

Pentru a lucra muschii abdominali, nu trebuie decat sa te asezi pe spate, cu bratele deasupra capului si picioarele intinse. Tine mingea cu mainile deasupra capului, coboara mingea incet, la nivelul pieptului, prinde-o usor cu gleznele si las-o pe podea, ridicand mainile inapoi deasupra capului. Repeta acest exerctiu de gimnastica aerobica chiar la tine acasa, timp de 10 minute, asigurandu-te ca ai in permanenta spatele drept.

Citeste si:  Viata sanatoasa inseamna alimentatie sanatoasa

Pentru a lucra muschii de la nivelul feselor si al coapselor, aseaza-te in fund, pe o saltea, cu picioarele usor departate, la nivelul umerilor. Tine mingea in maini si bratele intinse in fata. Incet, lasa-te pe spate, iar la jumtatea distantei intoarce-te spre dreapta, atingand podeaua cu mingea. Ramai in pozitie timp de un minut si executa aceeasi miscare, spre stanga. Repeta exercitiul de 10 ori.

Citeste si:  Tot ce nu stiai despre...

Pentru a lucra muschii picioarelor si al spatelui, poti incerca urmatorul exercitiu de gimnastica aerobica de intretinere , chiar la tine acasa: aseaza-te pe spate, cu picioarele intinse la 90 de grade si tine mingea cu gleznele. Departeaza incet picioarele si lasa mingea sa cada pentru a prinde mingea cu mainile. Repeta aceasta miscare de 15 ori si relaxeaza picioarele dupa prin cateva fandari.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.