Spirometrii gratuite in clinicile Medicover

Please select a featured image for your post

Bolile respiratorii cronice afecteaza atat adultii, cat si copiii, si constituie o problema de sanatate majora, cu prevalenta si mortalitate crescute. Astfel, astmul bronsic afecteaza in Romania peste doua milioane de pacienti, prevalenta acestei boli fiind de 4-6% din populatia totala. Astmul este si cea mai frecventa boala cronica la copii – in Romania 7% dintre acestia sufera de astm bronsic.

Anul 2010 a fost desemnat de Forumul International al Societatilor Respiratorii ca Anul Plamanului. „Scopul acestui An al Plamanului este sa modifice modul in care oamenii se gandesc la plamanii lor. Intrucat in fiecare an sunt sute de milioane de oameni care sufera de boli respiratorii, este vitala verificarea starii de sanatate a plamanului”, declara Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Citeste si:  Un paharel de alcool pe zi lungeste viata femeilor de peste 70 de ani

Pentru prima data, anul acesta, se va celebra Ziua Mondiala a Spirometriei pe data de 14 octombrie. „Accesul extins la spirometrie poate ajuta la diagnosticarea precoce a BPOC, iar la cei la care se identifica factori de risc pentru dezvoltarea BPOC este importanta apoi o determinare anuala a functiei pulmonare”, adauga Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Citeste si:  Terapia prin ras mareste libidoul

Pentru a marca Ziua Mondiala a Spirometriei, Medicover, alaturi de partenerul sau, Oxigen Plus, va organiza in clincile sale efectuarea de spirometrii gratuite. Astfel, pe data de 14 octombrie, intre orele 10-18, oricine poate efectua o spirometrie gratuita si beneficia de interpretarea acesteia din partea personalului calificat din clinicile Medicover din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Constanta, Focsani si Ploiesti. Si copiii cu varsta peste 5 ani pot beneficia de spirometrii gratuite in cadrul Clinicii de Pediatrie Medicover din Bucuresti.

Spirometria este o procedura simpla, prin care se masoara cantitatea de aer care circula prin plamani si care poate ajuta la diagnosticarea diferitelor boli pulmonare. Testarea este nedureroasa, nu necesita mult timp, iar rezultatul se da pe loc. „Intr-un studiu al CPSS in 2008, am remarcat ca 60% dintre romani ar dori sa faca o astfel de investigatie care ar trebui sa fie la fel de familiara si fezabila ca o electrocardiograma sau o dozare de colesterol. Ziua Spirometriei este o astfel de ocazie – folositi-o!”, subliniaza Prof. Dr. Florin Mihaltan.

Citeste si:  Cum ne recapatam buna dispozitie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.