fbpx

Extractul de caju, un antidiabetic eficient

Extractul din seminte de caju este un eficient antidiabetic, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Montreal (Canada) si Universitatea din Yaounde (Camerun). Cercetarea a analizat mai multe parti ale arborelui de caju (frunze, scoarta, seminte), dintre acestea extractul din seminte dovedindu-se a imbunatati reactia organismului la insulina produsa in mod natural.

Citeste si:  Maladia Lyme - boala cu 1000 de fete

„Din toate extractele analizate, doar cel din seminte de caju a stimulat in mod semnificativ absorbtia zaharurilor din sange in celulele musculare”, a explicat prof. Pierre S. Haddad, autor al studiului. „Extractele obtinute din alte parti ale plantei nu au avut un efect smilar, ceea ce indica faptul ca semintele contin probabil compusi activi cu proprietati antidiabetice”.

Citeste si:  Ce materiale se folosesc in art terapie?

De multa vreme, roadele arborelui de caju sunt suspectate a avea efect antiinflamator, de reducere a valorilor glicemiei si de prevenire a rezistentei la insulina. „Studiul nostru valideaza intrebuintarea traditionala a produselor din caju in randul diabeticilor si indica acele componente naturale care pot servi la crearea de noi terapii orale”, a adaugat Haddad.

Diabetul este cauzat de cresterea valorilor glicemiei ca urmare a unei deficiente a corpului de a reactiona corespunzator la insulina pe care o produce sau/si ca urmare a unei productii insuficiente de insulina. Boala afecteaza aproape 220 de milioane de persoane in intreaga lume.

Sursa: Eurekalert

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.