Ce materiale se folosesc in art terapie?

Poate sunteti curiosi „Ce materiale se folosesc in art terapie?”. Si cum cred ca este bine sa fim curiosi, cred ca e o intrebare foarte buna, care imi da prilejul sa spun ca nu oricine foloseste culori sau creioane in terapie face art terapie. Ca art terapeut este important sa sti, atat teoretic cat si din experienta personala, calitatile materialelor pe are le folosesti.

Citeste si:  Mediafax: Lipsa unei molecule ajuta la raspandirea cancerului mamar in organism

Astfel, anumite materiale sunt indicate in anumite situatii, iar altele pot fi contraindicate, fie pentru anumite persoane, fie pentru anumite momente din cadru unui proces terapeutic mai indelungat. In functie de materialul ales, clientul poate accesa nivele mai superficiale, mai constiente, sau nivele mai profunde, asa numitul aspect inconstient (sau neconstientizat inca, dupa cum spun adlerienii). Ca si materiale generale, in art terapie se folosesc culori (acuarele, acril), creioane (colorate, negre, de grafit), carbuni (naturali, artificial, negri sau colorati), reviste diverse pentru colaje, plastilina, lut, pate a sel, ba chiar si carioci, pixuri, etc. Conteaza si materialul pe care se lucreaza, calitatea hartiei, grosimea ei, precum si dimeniunile si culoarea hartiei alese de client. Toate acestea spun anumite lucruri despre acesta si deschid noi cai de explorat.

Citeste si:  90% dintre romance nu-si verifica sanatatea inainte de a face un copil

De exemplu, daca clientul alege pentru a lucra pix, carioca sau creion de grafit, cel mai probabil nu este pregatit sa acceseze zone mai profunde, mai putin constientizate, de obicei mai sensibile, iar eu ii respect aceasta alegere.

Articol realizat de Psih. Mihai Albu
psiholog, art terapeut in formare

Tel.: 0723.270.407
Web: www.safe-place.ro

Citeste si:  Lupta cu rutina in fitness

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.