fbpx

Apa – sanatate in forma lichida

Sănătatea noastră depinde în mare măsură de noi, adică de obiceiurile care formează stilul nostru de viaţă. O alimentaţie echilibrată şi activitate fizică regulată sunt primele recomandări pentru o viaţă sănătoasă. Nu în ultimul rând, specialiştii în nutriţie consideră un consum zilnic de doi litri de apă ca fiind absolut necesar pentru majoritatea oamenilor. Asta deoarece o persoană adultă pierde în medie, pe zi, aproximativ un litru de apă prin respiraţie şi transpiraţie, fără a adăuga apa necesară în procesul digestiv şi cea procesată de rinichi.

Cea mai bună modalitate de a asigura necesităţile de apă ale organismului este pur şi simplu de a bea apă. Dar contează şi ce bei. Apa pură încă de la sursă, slab mineralizata şi necarbogazoasă este prima alegere pe care o poate face consumatorul pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată în fiecare zi.

Izvorând din inima munţilor vulcanici Harghita, regiune cunoscută datorită bogăţiei în surse de apă minerală, Izvorul Zânelor este o apă de izvor pură, slab mineralizată (conţinut de minerale 259 mg/l;nu conţine CO2 şi fier la sursă).

Puritatea apei se datorează preocupării companiei Apemin Tuşnad de a proteja sursele de orice poluare, de a menţine puritatea apei în timpul exploatării şi de a o transpune în butelii mentinând integritatea ei naturală. Imbutelierea se face în condiţii de control strict al calităţii, compania fiind atestată ISO :9001 :2000 şi certificată conform cerinţelor sistemului HACCP.

Izvorul Zânelor se adresează în primul rând oamenilor activi cu un stil de viaţă sănătos. Dar este potrivită consumului întregii familii, inclusiv de copiii mici, înscriindu-se şi în categoria baby water. Produsul se îmbuteliază în variante PET de 0.5 l şi 1.5 l şi se comercializează la preţul de 1,4 RON, respectiv 2 RON.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă apa de izvor, vă venim în ajutor cu clasificarea şi descrierea apelor de consum.
Originea, gradul de puritate şi compoziţia determină gustul apei şi clasificarea ştiinţifică legală în 5 categorii de apă de băut :

1. apa de la robinet
2. apa de izvor
3. apa minerală naturală
4. apa carbogazoasă
5. apa purificată / distilată

Apa de la robinet: este apa purificată şi tratată chimic înainte de a ajunge în fiecare casă printr-o reţea de conducte. Calitatea sursei din care este preluată şi metodele de purificare dure îi reduc mult din calităţile naturale specifice, iar parcursul ei până la consumator prin sistemul de conducte îi alterează semnificativ puritatea. Tratamentul preferat de purificare a apei de la robinet implică utilizarea clorului pentru îndepărtarea bacteriilor şi a altor paraziţi din apa potabilă.

Citeste si:  Ucenicia somnului

Apa de izvor: izvorăşte dintr-o zonă curată, în care mediul subteran nu este impurificat. Este suficient filtrată pentru a o face potabilă, dar este sensibilă la modificări de clima şi poluare la suprafaţă. În special pentru apele de şes sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotrivă, secetoase, afectează în mare măsură conţinutul de minerale şi microorganisme, uneori apa pierzându-şi potabilitatea.

Apa minerală naturală: apa minerală naturală provine dintr-o sursă ce a fost supusă unor teste de calitate stricte, prevăzute prin lege. Spre deosebire de simpla apa de izvor, o apă minerală de calitate este obţinuta prin foraje la mare adâncime care îi asigură stabilitatea, temperatura şi conţinutul de săruri minerale constante, indiferent de condiţiile climaterice de la suprafaţă.

Citeste si:  Maturitatea creierului

Mai mult, dacă apa minerală este extrasă dintr-o zona declarată rezervaţie naturală, straturile minerale subterane ce îi asigură filtrarea vor fi menţinute în cea mai bună stare, asigurând o protecţie eficientă împotriva oricărei contaminări microbiologice.

Apa minerală naturală este practic apa pură, netratată, cu excepţia eliminării elementelor instabile şi adăugarea de dioxid de carbon natural. Ea ajunge la consumator intactă, cu toate calităţile sale naturale. Adaosul de dioxid de carbon natural extras din acelaşi spaţiu natural ca şi apa îi asigură încă o dată integritatea.

Apa carbogazoasă: obÅ£inută adesea chiar „de la robinet” sau din surse echivalente, re-purificată prin metode industriale ÅŸi adăugându-i-se dioxid de carbon industrial, apa carbogazoasă este practic o apă lipsită de nobleÅ£e ce ÅŸi-a pierdut întreaga bogăţie ÅŸi „viaÅ£a” intrinsecă. Ea este o simplă apă gazoasă, mai bine purificată decât cea de robinet.

Apa purificată / distilată: este o apă obişnuită, purificată prin metode dure, inclusiv distilare, ce elimină orice conţinut de minerale şi microorganisme, lasând apa în starea ei chimic pura: H2O.

2 Comentarii
  1. Gresit….total gresit.
    Datorita gradului de poluare pe glob la ora actuala apa de izvor nu mai este ceea ce a fost o data sau ce ar trebuii sa fie…deci in concluzie este un DEZASTRU…studiul indelungat efectuat de catre marii cercetatori a adus la iveala ca pentru a bea o apa cu adevarat buna avem nevoie de tratare si prificare. Deci sistemele de tratare si purificare (nu toate bineinteles) au proprietatea de a inlatura virusi, bacterie, ……. apa de izvor nu este ceea ce pare a fii….a fost acum 100 de ani….
    Recomand cu caldura folosirea sistemelor pe baza de \’\’osmoza inversa si deionizare\’\’ care la ora actuala sint Nr1 in lume in tratere si purificare……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.