fbpx

Cidrul de mere poate preveni bolile cardiace si cancerul

Cidrul de mere are o concentratie extrem de mare de fenoli, un tip de antioxidanti care contribuie la prevenirea cancerului si a accidentelor cardiace si cerebrale, egalata doar de cea a vinului rosu. Polifenolii ajuta la eliminarea substantelor chimice care afecteaza celulele din organism, scrie Mediafax.Cercetatorul Serena Marks, de la Universitatea din Glasgow, coordonatorul acestui studiu, spune ca nivelul de fenoli din cidru este influentat de soiul de mere, expunerea la lumina soarelui, compozitia solului si conditiile de depozitare. "Consumul zilnic de cidru nu este numai un lucru placut, dar si o metoda naturala de a creste nivelul de fenoli din dieta alimentara", a adaugat Marks. Ea a indicat faptul ca cidrul contine categoric o concentratie mai mare de fenoli fata de merele crude.Marks a ajuns sa analizeze beneficiile consumului de cidru dupa ce studii anterioare au demonstrat ca fenolii previn aparitia bolilor cardiace si a cancerului. "Un mar pe zi te tine departe de doctor. Dar un pahar de cidru este o metoda mult mai placuta de a-ti îngriji sanatatea", a declarat un purtator de cuvânt din partea Asociatiei nationale a producatorilor de cidru.Descoperirea a venit dupa ce cidrul a devenit o bautura extrem de populara în Marea Britanie, fapt care i-a determinat pe producatori sa replanteze meri pentru prima data dupa mai multe decenii.
Cidrul de mere are o concentratie extrem de mare de fenoli, un tip de antioxidanti care contribuie la prevenirea cancerului si a accidentelor cardiace si cerebrale, egalata doar de cea a vinului rosu. Polifenolii ajuta la eliminarea substantelor chimice care afecteaza celulele din organism, scrie Mediafax.Cercetatorul Serena Marks, de la Universitatea din Glasgow, coordonatorul acestui studiu, spune ca nivelul de fenoli din cidru este influentat de soiul de mere, expunerea la lumina soarelui, compozitia solului si conditiile de depozitare. "Consumul zilnic de cidru nu este numai un lucru placut, dar si o metoda naturala de a creste nivelul de fenoli din dieta alimentara", a adaugat Marks. Ea a indicat faptul ca cidrul contine categoric o concentratie mai mare de fenoli fata de merele crude.Marks a ajuns sa analizeze beneficiile consumului de cidru dupa ce studii anterioare au demonstrat ca fenolii previn aparitia bolilor cardiace si a cancerului. "Un mar pe zi te tine departe de doctor. Dar un pahar de cidru este o metoda mult mai placuta de a-ti îngriji sanatatea", a declarat un purtator de cuvânt din partea Asociatiei nationale a producatorilor de cidru.Descoperirea a venit dupa ce cidrul a devenit o bautura extrem de populara în Marea Britanie, fapt care i-a determinat pe producatori sa replanteze meri pentru prima data dupa mai multe decenii.

Citeste si:  Vitamina D si efectele secundare ale acesteia
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.