fbpx

Supa de usturoi si tigaie picanta

De data asta, mancam condimentat. Supa cea usturatoare vine de la turci, tigaia picanta nu mai vine de la ei, continand si porc. Continutul tigaii, mai bine zis, ca sa nu ne apucam sa cautam la raionul de obiecte casnice tigai gata picante.

Supa de usturoi

Ingrediente:
4 capatani de usturoi
2 cepe
100 g iaurt
50 g unt
50 g faina
500 ml lapte
100 ml vin alb
2 morcovi
1 pastarnac
1 patrunjel
1 telina
1 lingurita chimen
piper, sare.

Mod de preparare:
Intai si-ntai, punem la fiert, la foc mic, in 500 ml apa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina. Dupa ce fierb, legumele nu ne mai trebuie, ci doar supa. Lasam o jumatate de ora. Intre timp, pregatim usturoiul si ceapa. Usturoiul il zdrobim, ceapa o facem solzisori, separat. Topim untul intr-o oala si punem peste el usturoiul. Il calim, amestecand cu sare si piper, apoi cu iaurt. Dupa cateva minute, turnam faina, pulbere, si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Pana aici, am obtinut un fel de ciulama. Turnam laptele, tot amestecand, si punem si ceapa. Turnam si vinul, lasam la fiert cateva minute si punem supa de legume. De-acum, doar ceapa mai trebuie sa devina bine fiarta, lucru care nu necesita mult timp. In farfurie, pe supa fierbinte presaram chimen.

Tigaie picanta

Ingrediente:
500 g carne de porc, de vita si piept de pui
100 ml ulei
100 g ceapa
1 ardei gras
100 g porumb din conserva
2 rosii
1 ardei iute
50 ml vin alb
sare, piper.

Mod de preparare:
Punem carnea la prajit. Putem alege muschi, pulpa, ceafa sau chiar fleica de porc, depinde cat de grasa o dorim. De la vita, cel mai bine se prajeste muschiul. Dupa ce am intors-o pe partea cealalta si mai are putin pana sa fie gata, adaugam toate celelalte ingrediente. De preferat ar fi sa alegem cepe mititele, de marimea unei corcoduse, si sa le punem intregi, dupa ce le-am curatat. Rosiile le curatam de coaja si le taiem felii, ardeiul gras il taiem fasii, iar pe cel iute il facem marunt-marunt. Vinul il turnam ultimul si mai lasam cateva minute la fiert. Punem sare si piper. Mancam continutul tigaii picante cu mamaliga.

Citeste si:  Pregateste-ti casa pentru Paste
Un comentariu

Lasă un răspuns la Ana Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.