fbpx

Strudel de mere

Daca ai obosit sa tot cauti prin patiserii adevaratul strudel cu mere, asa cum il fac austriecii, si daca te incumeti sa incerci sa faci singura delicatesa, iti prezentam noi o reteta care nu da gres.

Pentru aluat, ai nevoie de:
300 de grame de faina.
1 ou.
O lingura de ulei.
Sare.
1/8 litri de apa calduta.

Pentru umplutura, iti trebuie:
80 de grame de pesmet.
100 de grame de unt.
1,5 kg mere acrisoare, taiate felii subtiri.
80 de grame de stafide.
100 de grame de nuci taiate marunt.
200 de grame de zahar.
1 lingura de scortisoara.
O jumatate de lingura de zeama de lamaie.

Citeste si:  Rafturi

Amestecati faina cu oul, sarea si apa pana cand rezulta un aluat. Adaugati putin ulei si lasati aluatul la dospit o jumatate de ora, intr-un vas acoperit. Intindeti un prosop de bucatarie pe care ati presarat faina din belsug. Aluatul il puneti pe acest prosop, dupa ce l-ati intins bine cu un sucitor. Atentie, sa fie atat de subtire foaia incat aproape sa se poata vedea prin ea.

Dupa ce ati indepartat marginile groase ale foii de aluat, rumeniti pesmetul in unt si apoi imprastiati-l peste foaia de aluat. Amestecati merele, stafidele, nucile, zaharul, scortisoara si zeama de lamaie. Intindeti amestecul peste foaia de aluat.

Rulati foaia. “Inchideti” cele doua capete, astfel incat sa nu iasa umplutura. Puneti strudelul intr-o tava unsa si ungeti-l cu unt. Se coace la cuptor timp de 30 de minute la o temperatura medie. Presarati zahar pudra si serviti-l cald.

Citeste si:  Casa ca un colt de rai: fara pic de mucegai!

Aluatul subtire ca o foaie de hartie a aparut initial in bucataria turceasca. Ungurii au fost cei care au rafinat folosirea merelor, dar vienezii au utilizat primii aceste fructe in patiserie. Intinderea si subtierea foii de aluat a ajuns ritual in bucatariile austriece. Aluatul trebuia sa fie atat de subtire incat sa se poata citi ziarul prin el. Doar atunci era perfect.
Pofta buna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.