fbpx

Somon cu sos de portocale si clatite cu branza si chimen

Ehei, unde e Nicolae Ceausecu, sa vada prima noastra reteta? Pe vremea lui, stiam, ce-i drept, ca portocalele sunt portocalii, le mai vedeam din cand in cand, dar sa fi avut habar ca somonul are aceeasi culoare – nici pomeneala! Unde mai pui ca azi avem in crescatorii somoni autohtoni, corciti, e adevarat, dar cu o reducere substantiala de pret fata de cei importati din fiordurile lor de bastina…

Somon cu sos de portocale

Ingrediente:
2 fileuri de somon
3 portocale
50 g zahar brun
1 lingura ulei de masline
1 lingura amidon de porumb
50 g unt
1 lamaie
sare.

Citeste si:  Detoxifierea organismului II

Mod de preparare:
Fileurile de somon, unse cu ulei de masline si presarate cu sare, le gatim pe un grill cu capac. Curatam portocalele de coaja si de cojita, indepartand si ultimul firicel alb, apoi facem din ele suc la blender sau, in lipsa ustensilei, ne pricepem noi sa improvizam o metoda sa le stoarcem. Intr-o craticioara punem sucul la fiert. Adaugam zaharul brun, apoi amidonul de porumb si amestecam pana ce sosul se ingroasa. La final punem si botul de unt. Cat somonul e cald si sosul la fel, turnam sosul peste el. Punem si zeama de lamaie.

Clatite cu branza si chimen

Ingrediente
4 oua
250 g de faina
1 lingura chimen
200 ml lapte
100 ml ulei
300 g branza proaspata
150 g cascaval
2 catei de usturoi,
1 legatura de marar
200 g smantana,
piper, sare.

Mod de preparare:
Aluatul de clatite il preparam amestecand mai intai ouale cu faina. Turnam apoi lapte si amestecam in continuare, ca pasta sa fie omogena, punem sare si chimen. Pregatim umplutura: amestecam branza cu o parte din smantana, cu mararul tocat fin si usturoiul zdrobit, sare si piper. Cascavalul il radem deoparte. Ungem fiecare clatita cu pasta de branza si presaram cascaval ras. O impaturim. O mancam calda, cu o lingura de smantana peste ea.

Citeste si:  Decorarea oualor si a casei ca pentru Paste
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.