fbpx

Detoxifierea organismului II

Please select a featured image for your post

Detoxifierea e un proces despre care se vorbeste foarte mult in ultima vreme, insa nu destul de mult pentru ca toate femeile sa fie convinse de necesitatea ei. Daca ne spalam hainele si dintii in fiecare dimineata, de ce nu am fi preocupate si de curatire interioara? Detoxifierea presupune tocmai curatirea corpului de toxinele care ii fac atat de mult rau. Dar ce inseamna de fapt o detoxifiere reusita si cum stii sa alegi dintre diversele metode pentru aliminarea toxinelor pe cea care ti se potriveste cel mai bine?

Ce inseamna de fapt detoxifierea? Desi detoxifierea sau dezintoxicarea au fost atribuite mai mult persoanelor dependente de diverse substante, fie ele droguri sau alcool, ele se refera si la dieta, meditatie sau plante care ne ajuta sa tinem departe de noi toxinele din alimentatie dar si din mediu. Detoxifierea contribuie foarte mult la imbunatatirea starii generale de sanatate si de spirit, iar pentru ca procesul sa fie unul complet si schimbarea sa fie una de durata, trebuiesc folosite mai multe tehnici de meditatie si hranire, care sa sprijine organismul in procesul sau de schimbare.

Citeste si:  Birourile prezentului: mici, portabile, discrete

De ce e obligatorie detoxifierea periodica? Pentru ca organismul si psihicul nostru sunt expuse mereu factorilor toxici, fie prin alimentatie, fie prin intermediul mediului in care traim. Poluarea, stresul, mancarurile grele, junk-food, semipreparatele, prajelile, toate au afecte aspra sanatatii si starii noastre psihice? Nu-i asa ca dupa o masa copioasa te simti mai obosita, mai plina, iti simti pielea incarcata si stomacul la fel? De aceea ai nevoie de dieta de detoxifiere, iar cele mai bune sunt cele care vizeaza atat corpul cat si psihicul. O astfel de dieta ne ajuta sa facem mai usor tranzitia intre sezoane, ne intareste sistemul limfatic, metabolic si imunitatea si ne imbunatateste digestia.

Citeste si:  Ciorba de limba si mititei de crap

Cum alegem cura de detoxifiere? Chiar daca in principiu detoxifierea este foarte indicata tuturor, trebuie sa aveti grija atunci cand alegeti dieta de detoxifiere pe care o urmati pentru ca nu toate sunt sanatoase, mai ales daca aveti si alte afectiuni cronice. O dieta care poate fi considerata sigura este in general cea pe care ti-o prescrie medicul, care include atat un regim alimentar si o parte de meditatie, fie yoga sau pranayama, fie alte exercitii de relaxare.

Nu sunt indicate dietele care iti impun un regim alimentar foarte strict, care te priveaza de cele 3 mese principale ale zilei sau inlocuieste mancarea cu un singur aliment, cum ar fi lamaile sau sucul de mere. De asemenea, nu alege o cura la intamplare, ci una prescrisa de nutritionist, numai dupa ce a analizat starea ta de sanatate si nevoile tale personale.

Citeste si:  Schimbari de vara

Efectele detoxifierii asupra mintii si spiritului. Se pare ca unele dintre substantele cele mai nocive pentru organism sunt cele pe care le producem noi insine. De exemplu, in urma expunerii la stres organismul nostru secreta un hormon care sa ne ajute sa facem fata perioadelor dificile �¢ï¿½ï¿½ cortisolul. Daca insa nu folosim tehnici pentru ventilarea periodica a psihicului nostru, organismul va produce acesti hormoni in excess, astfel ca in loc sa beneficiem de pe urma lor, ne fac mai mult rau. Nu e nevoie decat de 15-30 de minute de relaxare si meditatie in fiecare zi, insotite de o dieta corespunzatoare pentru a elimina stresul din organism si a ne reda echilibrul.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.