fbpx

Ciorba de fasole verde cu slanina tocata si crochete de legume

La felul intai, o sa pacatuim in postul Pastelui. Sigur ca putem face o ciorba din pastai de fasole fara slanina si ou. Aceste alimente insa ii dau un gust deosebit, slanina afumata tocata cu ceapa se potriveste doar acestei ciorbe. Am strans un manunchi de legume si nimic de dulce pentru felul doi. Dau pentru aperitiv, fiindca merg si reci crochetele.

Ciorba de fasole verde cu tocatura de slanina

Ingrediente:
1kg fasole verde
2 morcovi
1 ardei gras
2-3 rosii
1 ceapa
150 g slanina afumata
1 legatura patrunjel
2 oua
otet
sare.

Mod de preparare:
Spalam pastaile, le rupem coditele, le scoatem atele de la imbinarea tecilor, in caz ca au asa ceva (doar pastaile batrane au) si le rupem in bucati lungi de vreo 5 cm. Le punem la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa. Vor fierbe o ora si jumatate, timp in care vom adauga, pe rand, si ingredientele celelalte.
Mai intai, dupa o jumatate de ora, morcovii (tocati marunt sau bucati mai mari, cum vrem) si ardeiul facut fasiute.

Pregatim tocatura de slanina si ceapa. Tocam ceapa, iar slanina o facem feliute, apoi le reunim intr-o gramada si le tocam cu satarul pana se faramiteaza. In lipsa unui satar, facem treaba asta cu un cutit, doar ca avem mai mult de munca. Punem in oala amestecul de slanina si ceapa cu o jumatate de ora inainte sa stingem focul, iar la scurt timp dupa asta punem si rosiile decojite si taiate felii. Potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic spre mediu. Stingem focul, dupa care aruncam in oala patrunjelul tocat. Dregem ciorba cu ouale batute bine cu otet si apoi cu zeama din ciorba turnata cate putin in castron.

Citeste si:  Amarilis si Hibiscus

Crochete de legume

Ingrediente:
3 cartofi
1 telina
2 morcovi
1 dovlecel
2 cepe
boia dulce
boia iute
1 legatura de marar
50 g margarina
50 g faina
150 g fulgi de ovaz
piper, sare
ulei.

Mod de preparare:
Cartofii ii fierbem in coaja, ii curatam si ii lasam sa se raceasca. Fierbem morcovii, telina si dovlecelul si, alaturi de cartofi, dam aceste legume prin masina de tocat. Amestecam pasta obtinuta cu ceapa data prin razatoare (sau tocata foarte marunt, daca ne incumetam), mararul tocat bine-bine, boiaua de ardei, sare si piper.

Citeste si:  Muschiulet de porc in sos de ananas si rulouri din piept de pui cu susan

Ca sa se lege compozitia, vom pregati un adeziv. Margarina o lasam undeva la cald, sa se inmoaie, si o amestecam cu faina si o canuta de apa calda. Incorporam acest liant in tocatura de legume si formam viitoarele crochete, rotunde sau lunguiete, cu mana uda. Pisam fulgii de ovaz pana ii maruntim aproape ca pe pesmet si prin ei tavalim crochetele, pe care le punem in ulei incins si le rumenim pe toate partile. Calde, merg tavalite prin mujdei de usturoi.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.