fbpx

Penne cu verdeturi si ierburi aromate

Please select a featured image for your post

In mintea multora dintre noi, pastele sunt grele, gatite cu diverse sosuri care abunda in calorii, intr-un cuvant, pastele sunt inamicii siluetei. Nu e chiar asa, si ca sa va demonstrez ca pastele pot fi si usoare, gatite pentru vara, am sa va prezint reteta de paste cu verdeata, ideale pentru o cina de vara. Ehe, ce e verde e sanatos, asa imi zicea bunica si avea dreptate. Asa ca, va prezint o retea deosebita de paste, care fac furori in special atunci cand aveti invitati, tocmai pentru ca nu se asteapta la paste in varianta asta. Pentru 4 portii, aveti nevoie de 800 gr de paste, de obicei merg foarte bine la aceasta reteta pennele, respectiv pastele tubulare scurte, cateva linguri de ulei de masline, 3 linguri cu varf de smantana, 200 gr de cascaval ras, 100 gr de parmezan razuit, verdeturi: o lingura de busuioc verde, una de cimbru, una de marar, cozile de la o legatura de ceapa verde, cozi de usturoi verde, o lingurita de nuscsoara, sare, piper, piper verde. E foarte important ca toate verdeturile sa fie proaspete si nu uscate, pentru ca abia atunci vor fi pastele cu adevarat aromate. Toate ierburile isi pierd din intensitatea aromei atunci cand sunt dezhidratate.
Se fierb pastele in apa cu sare si cativa stropi de ulei, astfel nu se lipesc nici de vas, nici intre ele, pastele se fierb al dente, dupa instructiunile de pe pachet. Se pune uleiul de masline in tigaie si se rumenesc verdeturile tocate cat puteti de fin, cel mai bine date prin blender si tocator automat. Verdeturile se rumenesc doar, la foc foarte mic, pana se inmoaie putin, nu pana cand isi schimba culoarea. Cand uleiul este deja foarte incins, se stinge compozitia cu un amestec din smantana, cascavalul si parmezanul ras si nucsoara. Se lasa sa se intrepatrunda aromele, tinand tigaia la foc mic 3-5 min.
Citeste si:  Transformarea unei perdele
Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa si se pun calde, in vazul in care au fiert. Peste paste, se toarna sosul de verdeturi aromate. Se tapeteaza vasul din care urmeaza sa serviti pastele cu verdeturi, de data aceasta insa nu tocate, ci intregi: cozi de ceapa, cozi de usturoi, busuioc. In mijloc se toarna pastele fierbinti si vasul se acopera cu o folie de de aluminiu, car va ajuta crearea aburului si va da pastelor o aroma deosebita, atat de la verdeturile tocate in sos cat si de la cele cu care ati tapetat vasul. Nimic nu improspateaza aroma unei seri de vara mi bine decat verdeturile proaspete.
Citeste si:  Frigarui de peste cu sos de mango si supa-crema de rosii cu galuste de ricotta
O astfel de reteta este nu doar foarte usor de preparat si la indemana oricui, dar mai ales foarte sanatoase si usoare, verdeturile avand un efect benefic asupra organismului, ajutand la accelerarea arderilor in organism si eliminarea toxinelor. Cu singuranta, dupa o astfel de cina nu va veti mai simti plini si ghiftuiti. Busuiocul regleaza functiile hepatice si glicemia, cimbrul contine uleiuri esentiale care ajuta la tratarea infectiilor gastrice, a deficientelor pulmonare si a celor renale, mararul este idel pentru orice afectiune a tubului digestiv – diaree, indigestie, colici de orice fel, gastrite, balonare etc.
Citeste si:  Secretele femeilor suple - miscare & psihic
Dupa cum spuneam, aveti numai de castigat de pe urma unei astfel de retete!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.