Prieteni sau dusmani?

Sincer, acest subiect este unul dintre cele la care nici macar nu ma gandeam si nici nu imi imaginam ca voi scrie despre el, pana de curand.
Cateodata, lucrurile nu merg asa cum ne asteptam sa mearga si simtim ca lumea noastra se prabuseste, ca nu mai gasim scapare, ca nu exista solutii si tot ce putem face este sa-l luam pe “NU” in brate si sa-l folosim in orice gand, orice dorinta si orice actiune.
Ok…poate ca nu a mers cu acea persoana speciala care ti-a intrat la suflet mai mult decat te asteptai, dar sa fim putin rationale: credeti ca asta a fost tot? Ca nu exista sentimente mai frumoase decat cele traite pana acum sau ca fericirea vine numai din partea unui barbat?

Citeste si:  Cuplu fericit = comunicare eficienta

Dragelor, trebuie sa va contrazic si sa va spun ca nu! Fericirea este cea pe care ne-o construim singure, nu cea care ne este oferita. De noi depinde in ce consta fericirea si cum apare ea in viata noastra.
Revenind la subiectul propus, eu cred ca da, poti ramane prietena cu ex-ul, dar dupa o foarte mare perioda de timp, cand sentimentele si regretele vor trece, cand amandoi incep o viata noua fara a mai avea vreo legatura cu trecutul.

Stiu ca pare greu, unele dintre voi poate chiar ma veti contrazice, insa cum am putea sa nu ramanem in relatii de prietenie cu cel pe care l-am iubit din toata inima?
Daca despartirea nu a avut loc in niste conditii rele si cand spun asta ma refer la inselat sau lucruri mai grave, nu vad de ce nu am putea pastra o relatie de prietenie.
Pe moment este dureros si nu concepi o astfel de situatie, insa timpul le vindeca pe toate si vei putea trece peste acest prag sentimental. Suntem oameni, toti gresim la un moment dat, insa trebuie sa stim sa luam doar ce a fost bun si frumos si sa mergem mai departe.

Citeste si:  Valentine’s fara sex? Probabil ca va iubiti deja prea mult!

Ce rezolvam daca ne inchidem in noi si ridicam ziduri de beton in jurul sufletului? Nu mai suferim?
Avem nevoie de timp si de spatiu pentru a realiza ca sunt o multime de lucruri frumoase care asteapta sa fie traite si ca nu merita sa ne lasam prada ranchiunii si durerii.
Sunt si cazuri in care este mai bine sa rupem orice legatura cu fostul, pentru ca uneori, chiar daca vrem sa mentinem o relatie de prietenie, sentimentele ies mereu la iveala si nu ne lasa sa fim prieteni, sinceri, deschisi unul fata de celalalt.

Citeste si:  O infrangere mai frumoasa decat toate victoriile

In general, oamenii concep fericirea ca pe-un element exterior lor. Ei asteapta fericirea ca pe-un dar din partea cuiva. O greseala fundamentala. Fericirea, multa-putina cata este, e in noi si nu ne-o poate da cineva. Cineva nu poate decat sa ne-o ia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.