fbpx

Contraceptie. Tot ce trebuie sa stii despre pilula de a doua zi

pilula de a doua zi

In general, metodele contraceptive se folosesc inainte sau in timpul actului sexual, insa exista cateva metode care pot fi utilizate la scurt timp dupa un contact sexual neprotejat. Cel mai frecvent utilizata metoda a zilelor noastre este, fara doar si poate, pastila de a doua zi.

Cunoscuta sub numele generic de pilula de a doua zi, denumirea corecta ( in termeni medicali) este de contraceptive secundare sau contraceptive de urgenta. Prin urmare e de la sine inteles ca aceasta metoda trebuie sa ramana una ocazionala si in niciun caz nu trebuie sa devina un obicei.

Citeste si:  Afla cum poti obtine kilograme in plus intr-un mod sanatos
pilula de a doua zi contraceptie
 

Uneori, viata noastra sexuala e plina de surprize. De cele mai multe ori, neplacute. O sarcina nedorita poate deveni o adevarata tragedie pentru femeia care nu este pregatita. Pentru a preveni asemenea accidente, dupa actul sexual spontan, femeile sunt nevoite sa apeleze la pilula de a doua zi.

Implementarea oului (ovulul fecundat de spermatozoid) se realizeaza dupa aproximativ 6 zile de la fertilizare. Acest interval permite utilizarea unei metode contraceptive pentru prevenirea unei sarcini indezirabile. Contraceptia de urgenta nu este una de rutina si se foloseste in urmatoarele situatii: in cazul unul act sexual neprotejat sau daca alte metode contraceptive au dat gres (spre exemplu, utilizarea incorecta a prezervativului sau a diafragmei).

Pilula de a doua zi, se poate cumpara de la orice farmacie fara reteta, in cutia medicamentului fiind 2 pastile de dimensiuni mici. Prima pilula se administreaza cat mai rapid in decurs de 72 de ore, iar cea de-a doua se ia la 12 ore dupa prima. Ea actioneaza asupra endometrului, impiedicand implementarea spermatozoidului in ovul si in final elimina sansa fecundarii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.