Primavara se numara bobocii sepia ai despartirilor prin Instagram

Va vine sa credeti sau nu, dar ma simt matusalemica. Si imi impreun mainile in poala si graiesc asa, catre voi, amorezii noilor generatii:

Pe vremea mea, dadeam sfara in tara ca e urat sa-ti inchei relatia printr-un sms. Sau un post it lipit pe frigider. Sau o scrisoare pentru cei, putini deja, care mai stiau a tine un stilou in mana fara sa se raneasca si sa lipeasca un timbru cu succes. E oribil, ziceam eu, in infinita-mi intelepciune. Un om care-si respecta trecutul, partenerul si pe el insusi nu va proceda astfel niciodata. Va face acest minim gest de curtoazie fata de cel drag pana mai ieri si isi va acorda siesi, in primul rand, favorul de a nu scuipa in sus.

Asa ne sfatuiam noi, anticii. Sa respectam un cod al despartirii ca o incheiere demna a unei povesti. Ne ziceam ca nu se iese pe usa din spate, nici nu se fuge pe scara de incendiu cand vrei sa-i spui celuilalt ca viitorul nu se mai imparte la doi.

Citeste si:  Un strop de magie...

Astazi insa aflu ca un baiat din America a ales un hashtag pe Instagram (si anume TransformationTuesday, care este un hashtag folosit pentru fotografii de tipul ”before and after”) ca sa se desparta de prietena lui. O poza din care fata fusese inlaturata printr-o operatie simpla, chirurgicala, de tip “crop”, a parafat decizia unilaterala.

Initial am zis printre dinti, intr-un amestec de acreala si resemnare, un batranesc „ei, si? E plina lumea de tampiti!”. Apoi, cum stau prost cu vederea, ma mai uit o data, si vad ca tanarul instagramos capatase, dupa eroicu-i gest, vreo 12 000 de urmaritori. Followers, pre limba voastra. Abia aici a venit socul, neatenuat de nicio plasa de siguranta.

Citeste si:  Make your own porn movie

Iar povestea nu se termina aici. Va intrebati probabil ce s-a intamplat cu fata si cum s-a tradus experienta asta pentru prezenta ei in lumea virtuala. Ei bine, fata a murit. In online. Si-a inchis, de rusine si umilinta probabil, toate conturile din retelele sociale. El si-a cules laurii de pe cadavrul ei proaspat parasit, iar laurii astia sunt in numar de 12000 si multe comentarii elogioase.

Si atunci stau si cuget.

Porumbeii calatori de pe timpuri doar duceau ravasul. Da, da, nu radeti, pe vremuri, oamenii isi alegeau cu mare grija cuvintele caci trimiterea lor destinatarului cerea timp si n-ai fi vrut sa irosesti sansa pe prostii. Prin dificultatile logistice, indragostitii erau mai putin impulsivi. Posta nu pleca prin apasarea unui buton, aveai sansa de a corecta prostiile, de a reveni asupra vorbelor crude. Acum mijlocul de comunicare devine arma letala. Si iata ce face un hashtag la vremea lui. Forceps pentru inimi.

Citeste si:  Ati intenta proces amantei?

Poate pe despartitorul cu Instagramul l-o fi ranit teribil cea care avea sa-i devina victima, incerc eu sa-l scuz prieteneste. Nu-mi iese. Si mai e ceva: iata cum, odata cu online-ul, desi aparent suntem mai dezinhibati si mai exhibati ca niciodata, gura lumii a capatat proportii asemanatoare cavalerilor Apocalipsei. Viata celor doi, despartirea a fost tocata marunt, pana la imposibilitatea reconstituirii. Un esec a scos din anonimat doi oameni cu sanse nule la celebritate. Numai ca, in cazul ei, de data asta, publicitatea negativa chiar a fost negativa. A anulat-o.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.