fbpx

Istoria diferentelor dintre sexe

Please select a featured image for your post

Da! Barbatii sunt mai mari, mai puternici. Din punct de vedere fizic, se intelege. Aceasta nu justifica de ce ne incatuseaza in roluri subalterne, chiar daca societatea si educatia ii incurajeaza. Creierul Creierul la barbat cantareste in jur de 1325 g. Fiecare dintre cele doua emisfere avand misiuni distincte: dreapta pentru a perecepe spatiul, formele, iar stanga pentru vorbire si gandire. Chiar daca asigura o buna putere de concentrare, intampina o dificultate in a face doua lucruri deodata. Creierul la femeie cantareste in jur de 1149 g, dar asta nu inseamna mai putina inteligenta. Cu un asemenea gabarit Marie Curie a descoperit radiumul. Fata de barbat, pentru un numar mai mare de activitati, cum ar fi a vorbi, a observa femeia utilizeaza simultan ambele emisfere cerebrale. Simtul de orientare Barbatul foloseste mai eficient partea dreapta a creierului, avand o orientare buna in spatiu. La fel se intampla si cu gandirea abstracta. Femeia se ghideaza mai degraba vizualizand o succesiune de repere. Viziunea globala si abstractia pura nu sunt punctele ei forte. Vorbirea Inca de la statutul fetal, partea stanga a creierului care este responsabila pentru dezvoltarea vorbirii se dezvolta mult mai incet la baieti. Intre 2 si 3 ani majoritatea baietilor nu stapanesc vorbirea si doar ideea de a se exprima le da un sentiment de frustrare. Frecvent aceasta insecuritate persista la varsta adulta. Cateva tulburari de vorbire sunt esential masculine, cum ar fi dislexia care atinge de la patru sau cinci ori mai mult baietii decat fetele. De la cea mai frageda varsta, ea este dotata pentru vorbire. Fetitele sunt primele care formeaza fraza si articuleaza corect cuvintele. Si in adolescenta comunica mai mult si mai bine, avand o oarecare lejeritate in a-si dezvalui experientele si a vorbi despre emotiile lor, fie ca ele sunt pozitive sau negative.
Citeste si:  De ce mint barbatii
Hormonii Hormonul sau numarul unu, testosteronul, este cel care determina comportamentul masculin. Este hormonul combativitatii, vigoarei si a violentei. El este la o valoare de 20 de ori mai mare la barbat decat la femeie. El este hormonul „etalon”, genetic in serviciul reproducerii. Hormonul specific femeii, ocitocina, este hormonul blandetii, cel care intra in joc si in instinctul maternal, in elanurile de tandrete si in atitudinile conciliante. Roluri Rolul lui este determinatprin forta sa fizica. Misiunea lui este sa apere teritoriul, sa protejeze familia, sa asigure nevoile materiale. O teza recenta situeaza inferiorizarea femeii momentului descoperirii plugului, pe care doar forta barbatului il putea impinge. Cateva mii de ani mai tarziu barbatii au abandonat plugul pentru puterea economica si politica. Conservarea celulei familiale, a carei mare administratoare este femeia, este o putere in sine. Ea lucreaza in umbra. Din pacate stereotipurile sunt greu de inlaturat. O femeie care lucreaza este inca pentru majoritatea barbatilor, un „plus”, in raport cu adevarata lui munca si adevaratul lui castig.
Jocuri Pistoale, sabii, masini de curse. Jucariile care se ofera baietilor le sporesc agresivitatea. Astfel emotiile lor se reprima. Ceea ce conteaza este competivitatea. Sportul, face si el parte integranta din educatia lui. In cadrul activitatilor fizice se dezvolta relatiile cu ceilalti, deci intr-o complicitate non-verbala. Activitatiile lui se petrec in mod esential in afara casei si releva explorarea exteriorului. Papusi, cutii de machiaj, jucariile ei sunt acolo pentru a o pregati pentru viitorul ei, acela de mama, amanta si femeie in casa. Fetele se joaca in grupuri mici, Activitatile lor favorizeaza intimitatea, schimburile verbale. Sportul, putin si cat vor ele, cu conditia ca el sa favorizeze gratia, frumusetea, supletea si disciplina. Activitatile lor se desfasoara intr-un mediu mai inchis, mai intim(casa, gradina)ceea ce justifica la fete un gust pentru lectura mult mai pronuntat decat la baieti.
Citeste si:  Nu lasa timpul sa iti afecteze relatia
Studii Inca si azi, se arata mai multa exigenta unui baiat decat unei fete. Chiar daca mentalitatea a evoluat si femeia a obtinut o oarecare autonomie financiara, studiile trebuie sa fie inca pentru el un gaj de securitate viitoare. Carierele stiintifice, care dau meserii sigure si bine pozitionate social sunt foarte bine vazute. Pentru majoritatea parintilor, dezvoltarea familiala si afectiva a fetelor lor trece inaintea celei materiale. Ambitiile in domeniul cunoasterii, sunt mai putin pentru doborarea adversarului si mai mult pentru a rivaliza cu ele insele si a progresa.
Citeste si:  20 de indicii ca iti este infidel
Parul De la 35 de ani, 40% dintre barbati incep sa-si piarda parul, din cauza DHT-ului, o forma activa a testosteronului. 10 ani mai tarziu 50 % sunt pe jumatate cheli. Apoi parul din nas si urechi debordeaza. In cazul femeilor productia de par nu scade decat spre 45-50 de ani. In jurul varstei de 60-70 de ani disparitia estrogenilor si cresterea nivelului hormonilor masculini duce uneori la aparitia firelor de par in barba la femei. Proportii La el, incepand cu 35 de ani, se produce sindromul „briosa”. Grasimea se instaleaza rotund la nivelul stomacului. Pe cand la ea totul se intampla in jurul soldurilor si coapselor spre 25-30 de ani. Hormonii La el, andropauza, spre 50-55 de ani, este mai putin radicala decat menopauza. Posibilitatea de a avea copii exista, dar erectiile sunt mai putin frecvente. Cat priveste dorinata, ea este si mai mult supusa dispozitiei de moment. La ea, menopauza se instaleaza in jur de 45-50 de ani. Incepand cu acest moment, nu mai exista nici o posibilitate naturala de a ramane insarcinata, dar in revansa o dorinta care ramane practic intacta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.