Gelozia, bat-o vina!

Fie ca intarzii acasa, fie ca primesti un telefon de la un coleg sau ca dansezi la o petrecere cu altul, pentru el e clar: ori il inseli ori cauti sa o faci. Gelozia orbeste, e adevarat, dar poti scapa de ea.

Stabiliti reguli clare.

Nimic nu e normal si de la sine inteles intr-o relatie. Fiecare cuplu e altfel, fiecare partener are un alt mod de a percepe lucrurile, alte dorinte si alte vulnerabilitati. De aceea, e bine sa discutati si sa fiti sinceri unul cu altul.

  • Vedeti ce il deranjeaza pe celalalt, ce isi doreste, ce il raneste, ce l-ar face sa se simta mai bine. Invatati sa ascultati si, orice s-ar intampla, nu folositi ce aflati acum ca arma impotriva lui cand va certati. O data tradata increderea, e pierduta pe veci.
  • Stabiliti limitele in functie de dorintele fiecaria. Poate el nu vrea sa-i citesti mesajele de pe telefon, pe cand tu nu ai nici o problema cu asta, dar vrei sa nu te mai interogheze pentru fiecare secunda cand intarzii acasa. Important e ca, in final, cele convenite sa va dea un sentiment de bine.
  • Nu este normal daca fiecare stabileste un set de reguli pe care vrea ca celalalt sa le respecte. Trebuie sa cadeti impreuna de acord asupra lor si sa existe un oarecare echilibru, astfel incat sa nu apara fustrari.

Atentie! Dupa ce ati stabilit regulile, este esential sa le si respectati. O singura incalcare a lor poate zadarnici totul. Daca regulile dispar, orice este posibil.


Citeste si:  Relatie sau libertate
2 Comentarii
  1. Poate un barbat sa bata o femeie din cauza ca este orbit de gelozie? Mai inseamna ca o iubeste? Chiar uneori nu ii inteleg pe barbati….au o gelozie absurda,fara rost! Sau poate un barbat sa se prefaca ca e gelos si sa planga in fata ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.