fbpx

Cum evitam certurile in cuplu?

Please select a featured image for your post

Toate cuplurile si-ar dori ca relatia lor sa fie doar lapte si miere si bineinteles ca in foarte putine cazuri este asa. Contradictiile in cuplu sunt absolut normale pentru ca fiecare partener are propria-i personalitate, conceptiile proprii si vede problemele din alt punct de vedere. Ar fi minunat ca fiecare dintre parteneri sa aiba puterea sa se aseze cu calm la masa negocierilor, insa fiecaruia ne place sa avem ultimul cuvant, uneori respingem idei bune din start doar pentru ca nu sunt ale noastre. Totusi, exista cateva metode, mai mult sau mai putin ortodoxe prin care putem evita cearta si contradictiile din cuplu. Tehnica pasilor mici. Atunci cand vrei sa-ti convingi iubitul sa faceti ceva sau pur si simplu sa il convingi ca ideile tale sunt bune, trebuie sa-l iei cu binisorul si nu incerca sa iti impui din prima punctul de vedere.
Daca incepi o discutie pe un ton artagos si ferm, de genul „iubitule, am hotarat sa mergem in concediu, si vrei nu vrei, o sa mergem” ai toate sansele sa primesti un raspuns negativ la fel de ferm din simpla dorinta a partenerului de a avea ultimul cuvant. Daca insa incepi altfel discutia, de genul „iubitule, m-am gandit ca am putea merge in concediu, tu ce parere ai?” ai toate sansele ca in urma negocierilor sa iasa asa cum vrei tu.
Citeste si:  Amnezie provocata de sex?
Nu va puteti certa la nesfarsit! Oricat de incitant poate fi ca partenerul tau sa aiba conceptii diametral opuse fata de tine, pe principiu ca opusii se atrag, de la o vreme poate sa devina de-a dreptul obositor. Daca toate discutiile voastre se finalizeaza cu o cearta si tot ceea ce propui este respins de partener care iti propune varianta opusa, inseamna ca e momentul sa schimbi tactica. Propune-i de la inceput exact opusul a ceea ce-ti doresti tu de fapt, iar in final cand ajunge sa iti propuna exact ceea ce urmareai, prefa-te usor nemultumita, dar accepta intr-un final.
Citeste si:  Planificarea bugetului lunar al familiei
Tot tu iesi triumfatoare. De exemplu, incepe discutia cu o replica de genul „iubitule, cred ca anul asta nu mergem in concediu” si lasa-l sa se ambaleze, sa iti explice cum aveti nevoie de un concediu si cum il meritati dupa un an intreg de munca, si la final oftezi usor, scapa un „ok, facem cum vrei tu, mergem in concediu”. Metode oarecum neortodoxe. Desi nu e frumos ce va invatam, manipularea curata va poate aduce cuplul pe linia de plutire si certurile pot inceta. Asa cum spuneam mai sus, propune-i opusul a ceea ce iti doresti sau „scoate-i ochii” cu situatiile in care ati facut cum a vrut el si a iesit prost, sau adu-i aminte de cate ori a respins din start o idee, care ulterior s-a dovedit a fi foarte buna. Ai insa foarte mare grija cum aduci in discutie aceste situatii, lasa deoparte orgoliul, nu ridica sub nici o forma tonul si nu fii ranchiunoasa. Adu-ti aminte ca scopul este sa-l convingi sa incercati sau sa faceti ceva nou si nu sa ii tai din start tot elanul.
Citeste si:  Idei romantice pentru seri in doi
Masoara-ti cuvintele si ai grija la ton. Chiar si cele mai grele reprosuri pot fi primite pozitiv atunci cand ne alegem cu atentie cuvintele si folosim un ton calm si duios. Incarca orice discutie cu mult umor, zambeste, mai da-i si cate un pupic, toate vor ajuta la imbunarea partenerului si la salvarea situatiei. Daca lucrurile se inflameaza si degenereaza intr-un scandal monstruos, cel mai bine e sa incerci sa tai raul de la radacina si sa ramana sa vorbiti mult mai calmi in alt moment. Cu mult tact si dibacie se poate depasi orice moment tensionat.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.