3 moduri in care sa nu inchei o relatie

Please select a featured image for your post

Ok, am inteles ca nu va potriviti, am inteles ca relatia iti aduce mai multe frustrari decat bucurii, am inteles ca esti nemultumita si vrei sa fii libera din nou. Dar asta nu inseamna ca poti pune punct unei relatii oricum, fara a lua in calcul sentimentele celuilalt sau mai grav, aruncand vina in totalitate asupra sa. Asa ca, noi ne-am gandit sa scriem despre trei moduri in care sa nu incheiati o relatie, poate asa cititi si luati aminte. Nu apelati la terti pentru a pune punct unei relatii
Pornind de la ideea ca nimanui nu ii face placere sa isi anunte partenerul ca fiecare o porneste pe drumul sau si mai ales ca speram sa fie cat mai putin maestrii in arta frantului de inimi, ne-am gandit ca sigur v-a trecut prin minte sa apelati la prieteni atunci cand e vorba de incheierea relatiei de cuplu.
Chiar daca „prietenul la nevoie se cunoaste”, mai bine sa nu fie cazul sa apelati la prieteni pentru a-i transmite iubitei ca sunteti despartiti oficial. Nu vrei nicicum sa intelegi de ce? Ei bine, pentru ca, in timp ce tu stai linistit si astepti ca ea sa fie anuntata, ei nu faci decat sa ii sporesti durerea si umilinta.
Citeste si:  Monotonia intr-o relatie
Daca i-ai fi spus „face to face” ca va despartiti isi mai putea pastra o urma de demnitate, cel putin in fata celor din jur, daca nu in fata ta. Insa, in momentul in care se implica o a treia persoana, fii sigur ca „fosta” ta iubita se va simti jignita si umilita. Nimeni nu merita asta. Nu este vorba doar de faptul ca nu o umilesti pentru ca ai iubit-o candva, ci nu o umilesti pentru ca este inuman. In plus, se poate ca mesagerul sa fie o victima colaterala si sa se aleaga cu palma menita pentru tine!
Citeste si:  Indragostita de cuvinte
Nu arunca toata vina asupra partenerei
E foarte simplu sa „arunci gunoiul in gradina altuia” dar constiinta ta va fi incarcata cu sentimentele de culpa. Ce poate fi mai lejer pentru tine decat sa speculezi momentul propice, in care partenera face o greseala minora si tu incepi sa ii reprosezi verzi si uscate, astfel incat, atunci cand la sfarsit o anunti ca totul s-a terminat, se va simti vinovata de faptul ca nu o mai vrei. Ai grija insa, pentru ca de cele mai multe ori roata se intoarce, iar in timp ce tu stai la panda pentru „greseala fatala” partenera iti poate da papucii fara sa stea pe ganduri. Iar daca te-ai gandit cumva sa incepi sa te porti jalnic astfel incat sa fii ea cea care iti spune „adio!” nu faci decat sa demonstrezi ca esti fara scrupule. Asa ca, pentru a demonstra ca inca mai ai un strop de moralitate, renunta la astfel de idei!
Citeste si:  Ati fi dispuse sa aveti un iubit mai tanar?
Nu inscena disparitii misterioase Sunt atatea modalitati de a pune capatul unei relatii in mod onorabil iar tu te-ai gandit tocmai sa dispari ca magarul in ceata? Chiar daca nu te simti in stare sa purtati o discutie (sau un lung sir de discutii) in contradictoriu, din respect pentru cealalta persoana implicata in relatie, ar trebui sa o faci. Nu uita si de „riscurile meseriei”: trebuie sa iti schimbi adresa de mail, telefonul, adresa si mai toate datele de contact. Destul de complicat, nu?


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.