fbpx

Sanatate financiara

Banii sunt foarte greu de pastrat uneori. Se pare ca cu cat castigi mai multi, cu atat ai nevoie de mai multi. Majoritatea dintre noi au simtit nevoia de a avea mai multi bani cel putin o data in viata. Banii pot fi un subiect dificil, dureros si frustrant pentru toata lumea. Nu trebuie sa fie asa totusi. Cu sfaturile corespunzatoare si tehnicile necesare, poti sa incepi sa iti creezi o sanatate financiara mai buna in viata ta. Iata cateva modalitati prin care poti incepe.
1. Scapa de datorii
Sa scapi de datorii poate sa fie o sarcina usoara, pana cand te uiti la toata datoria de pe cardul de credit. Poate ca stii cat de mare este ea, insa deseori se necesita o privire mai atenta pentru a intelege exact cat de grava este situatia. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti micsorezi datoriile pas cu pas. Incepe sa le platesti chiar acum.
2. Planifica
Inainte sa poti sa te bucuri de o mai buna sanatate financiara, trebuie sa stii ce se intampla. Ce inseamna de fapt sanatatea financiara pentru tine O situatie financiara buna inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti, si cum ajungi acolo depinde de tine. Cea mai buna modalitate in care poti sa construiesti o mai buna sanatate finacniara este sa faci un plan. Noteaza-ti telurile (pe saptamana, pe luna, pe an, pe decada, pe orice). Sa ai un plan te va ajuta sa nu te abati de la drum, te va ajuta sa ajungi intr-un punct si sa spui ” Sunt aici si am nevoie sa fiu acolo, si asa o voi face.”
3. Construieste-ti viitorul
In timp ce recesiunea a facut piata putin mai fragila, ai nevoie sa mergi mai departe. Alege cele mai sigure investitii si tine banii deoparte. Gaseste-ti un consultant financiar care sa te ajute.
4. Evalueaza-ti joburile
In timp ce recesiunea a fortat incetinirea angajarilor, acum lucrurile incep usor, usor sa revina la normal. Prin urmare, acesta este momentul sa ajungi acolo unde vrei. Unde vrei sa fii in urmatorii cinci ani? Cum vei ajunge acolo? Fa-ti un plan, schimba-ti jobul sau aplica pentru o pozitie mai buna si imbarca-te in aceasta calatorie. Acum este momentul.
5. Sa inchiriezi sau sa detii?
Piata imobiliara s-a mai imbunatatit putin in ultimele luni. Investirea intr-un imobil poate sa fie o idee nu tocmai buna, asa ca din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru inchiriere. Daca chiria este si ceva mai mica, cu atat mai bine.
6. Verifica-ti cheltuielile
Cheltuielile pot fi controlate. Insa nimeni nu o va face pentru tine. Trebuie sa identifici costurile care pot fi reduse si apoi sa te apuci de treaba.
7. Comunica
Comunicarea este cheia oricarei relatii, fie ea particulara sau de afaceri. Discuta telurile financiara, si modalitatile posibile in care poti sa le atingi.
8. Apeleaza la fondurile europene
Fa-ti un plan de afacere foarte bun si aplica pentru fondurile europene. Acestea te vor ajuta sa iti incepi o afacere.

Citeste si:  Femeile in lume: vanatoare de vrajitoare in Tanzania
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.