Respectul de sine

Am incercat sa cautam definitia pentru respectul de sine, insa nici una ni ni s-a parut a fi potrivita. Probabil ca cea mai buna ar fi: ” Experienta de a fi capabil de a face fata provocarilor vietii si de a merita fericirea.”
Aceasta definitie imparte respectul de sine in doua componente – simtul competentei si al meritului. Aceasta definitie ne-a permit sa deducem definitia respectului de sine scazut si cum sa ii facem fata:
1. Simtul competentei
Pentru a intelege definitia respectului de sine, lasa-ne mai intai sa intelegem competenta acestui component al respectului de sine. Cel mai bun mod de a intelege aceasta componenta este ca relateaza sectiunea comportamentala. Avand simtul competentei inseamna ca ai convingerea si increderea pentru a face sarcinile si atingerea rezultatelor dorite.
2. Simtul meritului
Al doilea lucru pentru a intelege definitia respectului de sine scazut este sa intelegem componenta meritului respectului de sine.

Citeste si:  Iggy Pop si-a anulat concertul de la Bucuresti

Respectul de sine nesanatos la locul de munca
Sa indepartam orice notiuni preconcepute pe care le avem despre definitia respectului de sine pe care il ai acum.
O balanta sanatoasa
Desi respectul de sine sanatos este unul unde cele doua componente au o balanta sanatoasa. Daca simti ca tu sau echipa ta suferiti de respect de sine scazut, probabil ca este momentul sa va uitati la componentele care compun respectul de sine sanatos.
Respectul de sine este important pentru a dezvolta relatii sanatoase si pentru a-ti evalua valoarea in mod corespunzator.

Citeste si:  MARIA BATA VA APAREA IN URMATOAREA RECLAMA MARTINI ALATURI DE BÁRBARA GONZÁLEZ, CASTIGATOAREA MARTINI ROYALE CASTING

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.