Gaseste-ti job-ul pe care ti-l doresti

Fie ca esti proaspat absolvent si iti cauti job-ul de vis, fie ca deja lucrezi, dar iti doresti foarte tare sa schimbi mediul de lucru, exista cateva directii principale pe care trebuie sa le urmezi pentru a-ti construi carierea mai repede:
-Cunostintele: cei mai multi oameni isi gasesc slujba din auzite. Trebuie sa vorbesti cu absolut oricine ar putea sa iti furnizeze acest tip de informatie: rude, prieteni, profesori, fosti colegi. Da-le de stire ca iti cauti de lucru, cere-le parerea, fa tot posibilul sa fii prezentat oamenilor care deja lucreaza in domeniile de interes pentru tine.
-Detaliaza si adapteaza: nu trimite acelasi CV standard, indiferent de pozitia pentru care aplici, atrage atentia. Pentru ca CV-ul este primul contact pe care angajatorul il ia cu tine, trebuie sa evidentieze mai ales competentele legate de slujba respectiva.
-Cunoaste-te foarte bine: identifica-ti competentele si ai grija sa le comunici. Trebuie sa fii capabil sa le detaliezi si sa explici clar modul in care acestea se pliaza pe job-ul cautat.
-Organizeaza-te si stabileste-ti clar prioritatile: fa-ti o lista care sa te ajute sa iti eficientizezi eforturile de cautare. Lista te ajuta, de asemenea, sa prioritizezi sa ramai focusat pe obiectiv- sa-ti gasesti slujba perfecta.
-Fa-ti temele: citeste ziarele si publicatiile de specialitate pentru a ramane informat despre schimbarile care se petrec in aria ta de interes. Daca esti la curent cu ultimele noutati, cu ultimele fuziuni, aceasta nu va face decat sa te diferentieze si sa te ajute sa te distantezi de ceilalti candidati la interviu.
-Exerseaza, exerseaza: Pregatirea temeinica este cheia reusitei la interviu. Daca iti constientizezi capacitatile si stii cum sa le evidentiezi corelat cu cerintele job-ului, nu poti da gres. Exerseaza impreuna cu un prieten pentru a te acomoda cu replicile si formuleaza raspunsuri cat mai bune pentru posibilele intrebari ale angajatorului.
-Nu uita de follow up: fa asta cat de curand posibil. Altfel, ceilalti candidati o vor face sigur. Si tot in acest scop, nu uita sa trimiti o nota de multumire in aceeasi zi.
-Tine capul sus: Atunci cand iti cauti un job, si asta poate parea o munca. Nu lasa efortul sa te doboare. Cu rabdare si efort sustinut, vei gasi job-ul ideal.

Citeste si:  Zanzibar, insula contrastelor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.