fbpx

Cum sa tii un discurs in public

Atunci cand oamenii sunt pusi in situatia de a tine un discurs in public, majoritatea se inhiba si fie nu mai pot rosti doua cuvinte, fie nu mai sunt coerenti. Iata cateva sfaturi pe care sa le puneti in practica atunci cand trebuie sa vorbiti in public.
” Spune-le ce vrei sa le spui, spune-le, si apoi spune-le ce le-ai spus”. Acesta este un citat celebru care este foarte adevarat si te poate ajuta mult daca tii cont de el.
Iata caracteristicile unui vorbitor, unui speaker de succes.
1. Speakerul de succes ajunge devreme si isi verifica sistemul de sunet si se introduc singuri membrilor audientei in timpul socializarii.
2. El vorbeste despre un subiect despre care audienta vor sa auda. Si folosesc anumite cuvinte si un limbaj al corpului care arata pasiune si autenticitate.
3. El interactioneaza cu audienta in primele minute printr-o povestioara draguta, printr-un incident amuzant, sau poate chiar o poezie. Ei stiu cum sa faca deschiderea in legatura cu materialul care urmeaza.
4. Ei nu au nici o teama. Ei nu spun doar ce vrea audienta sa auda, ci si ceea ce au nevoie sa auda. Cu alte cuvinte, remarcile sale pot face ca anumite persoane sa ridice din sprancene. Ei le dau audientei ceva idei noi.
5. Ei nu simt nevoia sa spuna audientei tot ce stiu. Pentru fiecare punct major ei spun cate o povestioara ilustrativa. O poveste buna evoca emotii si le ofera tuturor o lectie. Membrii audientei sunt doar la un pas distanta de propria lor poveste.
6. Ei fac contact vizual si ii implica pe toti membrii audientei in discutie. Aceasta ii face sa apara mai prezenti.
7. Inainte de final, ei sumarizeaza si reitereaza punctele majore. Ei termina cu o poveste care sa inspire membrii audientei.
8. Nu vorbesc prea mult. Ei stiu cat timp au vorbit si nu depasesc timpul acordat.
9. Ei isi repeta discursul de cateva ori. Niciodata nu il citesc.
10. Toti speakerii de succes stiu sa se vanda. Ei se promoveaza si isi fac cunostinte. Sunt un model de excelenta. Si tu poti fi la fel!

Citeste si:  Nuduri ecologice
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.