Cum sa-ti faci cunostinte

Expertii au dovedit de-a lungul timpului importanta interactionarii cu oamenii in dezvoltarea carierei. Prin interactionare putem sa invatam multe lucruri despre oportunitatea joburilor noastre. Totusi, cautarea unui job ar trebui sa nu fie principalul motiv al interactionarii cu alte persoane. Interactionarea se poate dovedi a fi un instrument foarte folositor atunci cand vine vorba de aspectele carierei. Contactele tale iti pot da sfaturi si informatii folositoare. Urmareste aceste reguli pentru a ajuta la maximizarea beneficiilor interactionarii.
– Orice persoana pe care o cunosti este un potential interlocutor, o potentiala cunostinta
Atunci cand vine vorba de interactionarea cu toata lumea, acestia se pot dovedi un contact folositor in viitor. Chiar daca o persoana nu este implicata direct in campul tau, altcineva cunoscut ei poate sa fie.
– Fii dispusa sa ceri ajutor
Pentru a obtine ajutor trebuie sa il ceri. Nu fii timida. Daca ai nevoie de sfatul cuiva, nu ezita sa il suni.
– Fii dispusa sa acorzi ajutor
Cunostintele tale nu exista numai pentru beneficiul tau. Ar trebui sa fii dispusa sa oferi ajutorul tau altora. Asa ca, daca cineva din jurul tau, din cunostintele tale cere ajutor, trebuie sa fii dispusa sa il ajuti.
– Nu-ti folosi cunosintele doar pentru vanarea de joburi.
Multi oameni au conceptia gresita ca toate cunostintele trebuie folosite numai penru vanatoarea de joburi. Ei incearca sa le foloseasca atunci cand vor sa isi caute de lucru. Ei bine, ghici ce? Daca intri in legatura cu cineva doar atunci cand cauti de lucru, aceste contacte pot disparea in timp.
– Pastreaza-ti contactele
Verifica-ti contactele din cand in cand. Descopera ce mai fac, ce planuri au, si lasa-le sa stie ce se intampla cu cariera ta.
– Multumeste-le contactelor pentru ajutorul lor
Atunci cand unul din contactele tale iti acorda un sfat sau iti ofera un job, nu uita sa le multumesti scriindu-le o nota de multumire. Poti sa faci chiar email-ul pentru a folosi asta.

Citeste si:  O negociere de succes

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.