fbpx

Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te prezinti la examene

Horoscop Berbec
Te-ai straduit sa eviti situatia de a ingrasa porcul in ajun, n-ai lasat materia necitita sa se adune buluc pentru ultimele zile dinaintea probelor. Bine, cand n-ai priceput ceva te-ai enervat si ai azvarlit foile cat colo, dar tot ai incercat sa le parcurgi… Si, din moment ce ai invatat cat de cat pe parcursul anului si mai inveti si pe ultima suta, ar cam trebui sa iei examenul, nu? Facutul de fituici e pentru tine un sport, o provocare la competitie: ia sa vedem, te prinde examinatorul sau il dovedesti?

Horoscop Taur
Niciun examen n-o sa te prinda bata. Stii sa depistezi esentialul intr-o materie, teorema aplicata cel mai des, principiul de functionare, iar de acolo pornesti pe cai logice si ajungi unde ti se cere. Sau macar la jumatatea drumului, uneori e buna si nota pe jumatate din cea maxima. Cand e sa inveti, n-o poti face in dezordine si balamuc, deci intr-un camin studentesc ti-ar fi greu. Trebuie sa ai confort si sa nu suferi de foame. Esti capabila sa alungi tentatiile cand ti-ai propus sa dai gata un numar de cursuri sau ce-or fi.

Horoscop Gemeni
Preferatele tale sunt examenele orale. Stii sa afisezi un aer nonsalant, ca si cum nu te-ai afla acolo spre a fi verificata, ci spre a-ti prezenta importanta parere intr-o dezbatere care urmareste sa dea o rezolutie. Mai lipseste sa-l iei tu la intrebari pe proful care te examineaza. In ce priveste invatatul, ai avut intentiile cele mai bune, ai alocat un timp generos fiecarei materii. Cand ai dat peste subiecte care te-au pasionat, ai zabovit la ele cu varf si indesat, apucand-o si pe piste complementare. Treaba asta, precum si altele, cum ar fi palavragitul la telefon, te-au facut sa nu mai ai timp pentru subiectele care nu te-au pasionat.

Horoscop Rac
Lucrul pe care contezi in principal e puterea de concentrare la momentul oportun. Dac-ai fi actrita si avea de sustinut repetitii multe in vederea unui spectacol, faptul te-ar enerva: de ce sa te consumi degeaba, sa te secatuiesti de inspiratie, si sa nu ti-o pastrezi pentru public? Ti-e greu sa inveti tratand o suta de subiecte de la cap la coada, cand doar doua-trei dintre ele iti vor cadea la examen. Ti-e greu si sa tocesti, daca nu patrunzi disciplinele studiate n-o sa ai niciun spor. N-o sa pregeti sa-ti ajuti prietenii din sala de examen, daca poti, dar tu nu te bazezi pe ajutorul lor. Dac-o sa pici, n-o sa te sinucizi. Nici macar n-o sa plangi.

Horoscop Leu
Tu trebuie sa-i iei ochii aluia care te examineaza cu imbracamintea si bijuteriile tale, cu aspectul fizic si tinuta maiestuoasa. Daca te examineaza o aia, si nu un ala, e mai rau. Fara doar si poate, va avea un dinte in contra ta, o eclipsezi. Bineinteles ca nu se pune problema sa pici, ci sa fii prima pe lista. In ce priveste prima conditie care te-ar putea aduce aici, invatatul: mda, trebuie sa te ocupi si de asta, dar ce conteaza niste formule pe care le uiti a doua zi, n-ar fi normal ca notele sa tina cont de inteligenta omului, de talentul sau, de prezenta, de calitatile lui de lider?

Horoscop Fecioara
Nicio zodie nu si-a repartizat mai riguros ca tine paginile pe care le are de invatat in zilele ramase la dispozitie, cu orele din zi alocate actiunii. Mai survine insa o pana de curent, o inmormantare neprinsa in calcul, o durere de masea. Incidentul necesita o redistribuire a paginilor la numarul de zile, care-ti mai mananca si ea din timpul de invatat… Suficient cat sa intri in panica si sa nu mai iesi pana la examen. Dar nici vorba sa abandonezi. Cand nu intelegi niste formule, niste fenomene stiintifice, nu dezarmezi: inveti ca pe poezie. In minte ai si despartirile in silabe din cursul respectiv.

Citeste si:  Filmele nominalizate la Oscar

Horoscop Balanta
Marea ta sansa ar fi sa-ti placa materiile la care dai examen. In cazul asta, nici nu simti cand inveti. E suficient ca ai fost in sala cand v-a predat profesorul; retii tot si iti imbogatesti apoi substantial cunostintele din filme, carti, discutii, calatorii. Examenele astea le treci fluierand. Cu materiile indezirabile, mai greu. Spiritul de competitie te anima cam cat pe o rata umpluta cu portocale. Orice pretext gasesti spre a scapa de tocit e bun. Iti repugna situatiile penibile: singura decizie onorabila e sa nu te prezinti la examen.

Horoscop Scorpion
Niste examene luate inseamna o diploma. Asta n-are cum sa-ti prinda rau: chiar de te faci fotomodel, o sa fii unul cu multa carte. Apropo de carti: niste pasiente sau alte ghiceli sunt binevenite inaintea examenului, sa-ti ridice moralul. Daca au darul sa ti-l coboare, gasesti tu o ghicitoare mai competenta. Cand stii ca examinatorul e de sex masculin, o bluza cu decolteul mai adanc decat lungimea fustei se impune. Nu ai teama de repercusiuni si nici mustrari de constiinta daca e vorba sa copiezi sau sa mituiesti examinatorul. Dar daca tot l-ai mituit, sa-ti dea dinainte biletul care-ti va cadea la examen si nota maxima dupa, nu sa te frece trecandu-te prin toata materia!

Horoscop Sagetator
Iti legi mari sperante de inteligenta ta, stii ca n-o sa te tradeze. O sa te ajute si vorbitul mult, fie el si pe langa subiect, in cazul oralului. Te vor ajuta si prietenii din sala, asa cum nici tu n-o sa pregeti sa-i ajuti pe ei. Dara daca examinatii nu sunt prieteni, ci concurenti? Ei, dar de ce sa n-ai si tu oleaca de noroc? Daca inveti foarte bine o cincime din materie si celelalte patru cincimi deloc, ai curajul sa te prezinti sperand sa nimeresti doar subiecte invatate. Iar daca nu le nimeresti, esti intrigata de cat ghinion ai putut sa ai.

Capricorn
Daca invatarea de carte chiar prezinta oarecare importanta in drumul pe care ti l-ai conturat in viata, apoi te tii de ea. E imposibil sa vii la un examen fara sa fi parcurs macar o data toata materia. Oamenii care ies toata ziua la terasa si se lauda, nu fara temei, ca n-au invatat nimic sunt demni sa treci peste ei fara sa incerci sa eviti sa-i calci. N-o sa iesi cu unii ca ei nici dupa examene. Daca-l vezi pe altul copiind, iar voi concurati pe locuri limitate, iti oferi satisfactia sa-l parasti examinatorilor.

Citeste si:  MOSAIQUE DE L’ARC-EN-CIEL. Expozitie de arta contemporana

Horoscop Varsator
Cu siguranta ca sunt si materii de examen care te-au pasionat, si atunci, vreme de un an sau doi sau trei, ai descarcat filme documentare tratand domeniile respective, ai citit tot felul de texte de pe net, ai facut experimente stiintifice sau de alt gen. Singurul risc e sa te prezinti la examen nestiind sa raspunzi la vreo intrebare simpla, din programa de invatamant, dar fiind in stare sa expui de sapte ori mai multe lucruri decat materia de la cursuri. Cu materiile neinteresante, iti dai silinta sa te uiti pe ele, sa nu fii ca picata din luna. Si sa nu fii picata la examen, daca se poate. Daca nu se poate, nu se face gaura-n cer.

Horoscop Pesti
Cel mai mult si mai mult iti place cand examenul iti pune la incercare calitatile artistice. Dar si artista pura de-ai fi, tot mai e neceara, nu se stie de ce, niscaiva teorie. Acatistele pentru trecerea examenulor le-ai dat, a mai ramas sa dai si examenele. Principala ta grija a fost sa te lamentezi din timp oricui te-a ascultat de dificultatea materiei si, in cazul examenelor date ca studenta, de pica pe care ti-o poarta un profesor sau altul. De obicei, mai multi. Iti e greu sa te lepezi de stres. La oral, nu-i deloc exclusa incercarea de convingere a dascalului prin tanguieli sau plansete. Daca te trece, dai un acatist si pentru sanatatea lui.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.