fbpx

Pasii de parcurs pentru aranjarea biroului

Please select a featured image for your post

Dupa cum spuneam in articolul „Cum ne aranjam biroul?”, organizarea spatiului de lucru este esentiala pentru a-ti putea desfasura cat mai eficient activitatea. Oricum, nu e asa ca ai mai multa pofta de munca atunci cand biroul este curat si organizat? Sau cum incepe o zi de munca atunci cand biroul arata ca dupa razboi? Pentru a te ajuta sa duci o viata profesionala ordonata, iti sugeram cativa pasi necesari aranjarii biroului. Pasul 1. Biroul gol golut. Daca tot te-ai pus pe restructurarea biroului si restabilirea ordinii, incepe cu inceputul si debaraseaza tot ce este pe birou si sterge bine praful, curata monitorul si tastatura si abia cand totul luceste de curateni incepe sa pui lucrurile la loc. Pasul 2. Oronarea propriu-zisa. Aceasta se refera in primul rand la impartirea pe categorii a documentelor si dosarelor de pe birou. Stabileste culori pentru dosare: rosu dosare urgente, cu termene limita ce se apropie de sfarsit, galben pentru clientii uzuali, verde pentru dosarele rezolvate si alb pentr proiectele de viitor. Astfel iti va fi mult mai usor sa gasesti o hartie atunci cand ai nevoie de ea, in primul rand pentru ca stii exact spre ce dosare sa te indrepti.
Pasul 3. Aducerea aminte. Chiar daca nu iti place sa tii o agenda foarte stricta a activitatii tale, cumva trebuie sa gasesti o metoda prin care sa iti amintesti ce trebuie sa faci si cand si mai ales care sunt termenele limita pentru lucrarile tale. Asa ca, daca pana acum ai folosit metoda post-it, lipind hartii colorate pe tot biroul, acum a venit momentul sa te organizezi. Fa-ti rost de de un mini avizier de pluta, pe care sa il instalezi langa birou si pe care sa il imparti in 2 parti: de rezolvat si rezolvate. Astfel, vei putea sa iti lipesti biletele pentru fiecare categorie si ajunge sa arunci un ochi peste avizierul tau si stii cu stau lucrurile si spre ce proiect sa iti indrepti atentia.
Citeste si:  Adrian Mutu
Pasul 4. Arunca ce e de aruncat. Nu crezi ca picurile fara pasta, carnetele pline cu ciorne si desene de cand te plictiseai in timpul unei sedinte precum si agende vechi si prafuite ocupa spatiu pretios pe biroul tau? Cea mai buna idee este sa iei la mana efectiv fiecare obiect si sa arunci ceea ce consideri ca nu mai folosesti si evetual sa le inlocuiesti cu altele noi.
Citeste si:  Insula Kos si arborele lui Hipocrate
In aceasi ordine de idei, ceea ce alegi sa nu arunci desi le folosesti foarte rar, nu le lasa la indemana, pentru a ocupa din spatiul lucrurilor cu adevarat importante. Cel mai bine este sa pui lucrurile de care ai cu adevart nevoie in sertarele cele mai accesibile si lucrurile pe care le folosesti mai rar in cele mai putin accesibile.
Citeste si:  Emiratele Arabe Unite
Pasul 5. Personalizeaza-ti spatiul de lucru. Cine zice ca la birou atmosfera trebuie sa fie sobra si anosta? Nu mai bine ai avea un mic coltisor pe biroul tau in care sa iti manifesti inclinatiile artistice? Daca in viata profesionala te motiveaza cei dragi, nu ezita sa iti pui o poza cu sotul sau copii pe birou, pentru ca de fiecare data cand o vei privi iti va oferi un moment de relaxare. Nu iti incarca insa biroul inutil, cu tot felul de mascote si jucarioare, pentru ca nu vei face altceva decat sa dai impresia ca iti doresti mai mult sa fii la distractie decat la servici. Cu totii ne dorim asta, insa nu e necesar sa o si aratam zilnic la job.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.