Egipt – informatii turistice

Please select a featured image for your post

M-am gandit ca e absolut inutil un articol care sa va prezinte date geografice depre Egipt, in conditiile in care planuiti o vacanta cu destinatia „Perla Africii”. Asa ca, am hotarat sa va dau cat mai multe informatii referitoare la chestiuni pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a urca in avionul cu destinatia Egipt.

De ce concediu in Egipt? Egiptul a fascinat din toate timpurile, prin civilizatia avansata si ingenioasa, prin misterele piramidelor si desertul infinit. Egiptul din prezent este o imbinare perfecta a celor doua lumi: pe de-o parte se intinde Cairo, cea mai mare metropola a Africii, iar la limita sa, te uimeste desertul cu piramidele si monumentele istorice ce dateaza de mii de ani. Piramidele nu sunt singura atractie a Egiptului, nici pe departe: peisajele absolut mirifice oferite de peninsula Sinai, farmecul unor statiuni de lux ca si Sharm el Sheikh, vietuitoarele uimitoare din Marea Rosie, papirusul si alabastrul, civilizatia araba si nu in ultimul rand Nilul, fac din Egipt una dintre cele mai cautate destinatii turistice.

Citeste si:  Printii Spaniei vor primi, drept cadou de aniversare, un tablou pictat de un artist roman
Ce ar trebui sa stiti la plecarea in Egipt? Exista doua variante prin care se poate pleca in concediu in Egipt: prima este cea independenta, in care va aranjati singuri cazarea, masa si drumul si a doua optiune, cea mai recomandata, este cea a plecarii in concediu prin intermediul unei agentii. Trebuie sa stiti ca la intrarea in Egipt aveti nevoie de pasaportul valabil inca 6 luni de la intrarea in tara si viza turistica. Pentru cei care pleaca independent, viza turistica se obtine de la ambasada egipteana de la Bucuresti, pentru cei care pleaca prin agentie, formalitatile sunt rezolvate de catre aceasta.

In functie de orasul de plecare – Bucuresti, Cluj sau Budapesta sau orasul de destinatie – Hurghada, Sharm El Sheikh sau Taba, durata zborului variaza intre 3-4 ore. Fusul orar este acelasi cu al Romaniei, deci nu veti avea probleme din acest punct de vedere.

Citeste si:  Festivalul de publicitate neconvenÅ£ională ADfel aÅŸteaptă 2.500 de vizitatori
In alegerea lunii de plecare, trebuie sa luati in considerare faptul ca nici macar in lunile de iarna – noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, in nici una dintre statiunile turistice, temperatura aerului si a apei nu scade sub 20 de grade Celsius, ceea ce face Egiptul destinatia perfecta pentru oricare perioada a anului. Intr-adevar, vara sa pot inregistra temperaturi foarte ridicate, care pentru multi turisti sunt insuportabile.

Moneda nationala a Egiptului este lira Egipteana, iar introducerea sau scoaterea ei din tara este strict interzisa. La iesirea din Egipt, daca mai aveti lire asupra dumneavoastra, este cel mai indicat sa le declarati si sa le schimbati intr-o valuta liber convertibila la unul dintre ghiseele de schimb valutar din cadrul aeroportului. O lira egipteana valoreaza aproximativ 0,5 lei, deci e destul de usor de convertit pretul produselor din lire in lei.

Citeste si:  Echipa filmului „Pozitia copilului” – reactie la declaratia deputatului Victor Cristea
Modalitatile de plata. In egipt se accepta atat plata cu lichiditati cat si cu carti de credit sau cecuri de calatorie, mai putin pe vasele de croaziera, unde plata se poate face doar cash.

In alegerea hotelului de destinatie, trebuie sa luati in considerare faptul ca hotelurile sunt catalogate dupa normele locale, care nu corespund cu cele europene. Un hotel catalogat cu 3 stele in Egipt se poate sa fie de 1-2 stele in Europa. Folositi site-urile specializate sau informatiile din cataloagele agentiilor pentru a alege corect.

Referitor la aparatele foto si camerele de filmat, ca doar nu o sa plecati din Egipt fara amintiri, acestea trebuiesc declarate la vama la intrarea si iesirea din tara. Obiectivele turistice se pot fotografia doar din exterior, interiorul fiind interzis fotografierii datorita blitz-ului care poate dauna picturilor murale de pe pereti. In muzee si morminte regale, fotografierea este interzisa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.