Best Exotic Marigold Hotel: cel mai bun film de Duminica al lui 2012

Unii le spun comedii romantice, in sensul ca mai razi, mai plangi, alegi ce vrei… Eu le spun filme de Duminica. Genul de film care te relaxeaza si te amuza, dar te si face sa te gandesti serios la viata ta. Si, in plus, are ceva de neuitat: cateva replici, cateva scene. De obicei, filmele lui Woody Allen sunt filme bune de Duminica – Vicky Christina Barcelona sau Whatever Works sunt minuni ale speciei date. Insa, pentru ca nu am apucat sa vad To Rome with Love, filmul lui Woody Allen de anul acesta, voi acorda premiul de cel mai bun film de Duminica al lui 2012 unei productii britanice: Best Exotic Marigold Hotel. O comedie simpatica foc si suficient de surprinzatoare pentru a merita atentia voastra.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 18-24 noiembrie

Sigur, sunt mult filme despre grupuri de oameni adunati intamplator in acelasi loc, unii single, altii in cupluri, oameni care ajung sa se cunoasca, sa isi descopere puncte comune etc. Dupa cum sunt multe filme despre povesti de dragoste care apar atunci cand vizitezi o tara straina. Ceea ce surprinde la Best Exotic Marigold Hotel e ca grupul acesta de oameni – cetateni britanici care decid sa isi petreaca un fel de concediu prelungit la un hotel din India – sunt batrani. Batrani, adica pensionari cu acte in regula. Stiu, va intrebati: ce poate fi interesant, ce poate fi de actiune in povestile unor batrani? Ei bine, se gasesc destule. Sau, poate, vi se pare ciudat ca poti face o comedie romantica despre pensionari? Adica, poti extrage romantism de acolo de unde nu prea mai exista sex? Dar cine a spus ca nu exista sex…

Citeste si:  Ineditul Norvegiei: doua luni de soare

In plus, filmul e englezesc, ceea ce in general presupune ca: 1. va avea replici memorabile, 2. va avea umor si 3. chiar daca actorii nu ne sunt noua prea cunoscuti, ei isi vor face treaba impecabil. Iar Best Exotic Marigold Hotel nu face exceptie.

Filmarile sunt realizate in India si sunt una dintre cele mai bune descrieri vizuale ale fostelor colonii pe care le-am vazut vreodata – poate mai buna si decat in Slumdog Millionaire. Si, apropo de castigatorul a 8 Oscaruri in 2009, sa stiti ca il veti revedea in Best Exotic Marigold Hotel pe simpaticul actor Dev Patel si urechile lui inconfundabile.

Citeste si:  Noua vedete au intrat in "Orasul cainilor"

In rest, nu stiu ce as putea sa va spun, ca sa nu va stric supriza, dar totusi sa va conving sa-l vedeti, pentru ca veti avea ce povesti… Haideti sa va spun una dintre primele replici amuzante ale filmului: inainte de a pleca in India, Madge, una dintre batranele „pensionare”, este intrebata de ginerele ei: „Cati soti ai avut?”. Iar Madge, iesind pe usa, raspunde: „Incluzandu-l pe al meu?”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.