Benicio Del Toro, premiat de cubanezi dupa ce l-a interpretat pe ‘Che’ Guevara

Actorul portorican Benicio Del Toro a fost distins de Uniunea Naţională a Scriitorilor şi Artiştilor din Cuba cu un premiu destinat artiştilor internaţionali, în cadrul unei ceremonii restrânse găzduită de capitala Havana, a anunţat presa americană.

ÃŽn 2008, Del Toro a fost distribuit în rolul lui Ernesto ‘Che’ Guevara din filmul biografic realizat de Steven Soderbergh în 2008, care prezintă viaÅ£a conducătorului luptei de gherilă implicat ÅŸi în revoluÅ£ia cubaneză.

Citeste si:  La Marsilia, dupa contele de Monte Cristo

„Este o onoare să câştig acest premiu. Mă simt neînsemnat, dar ÅŸi mândru în acelaÅŸi timp”, a declarat artistul, în momentul primirii distincÅ£iei.

La ceremonia de premiere au asistat, printre alţii, actorii americani Bill Murray, Robert Duvall şi James Caan, care, potrivit unor reprezentanţi ai oficialilor cubanezi, se află în Cuba pentru un proiect de cercetare.

În trecut, şi alte vedete de la Hollywood, ca Robert Redford, Arnold Schwarzenegger şi regizorul Steven Spielberg au vizitat Cuba, însă relaţiile culturale s-au diluat foarte mult din cauza restricţiilor impuse de fostul preşedinte american George Bush. La începutul acestui an, însă, actualul lider de la Casa Albă, Barrack Obama, a propus reluarea legăturilor cu statul cubanez, care au avut de suferit încă din 1959, când revoluţia l-a adus la putere pe Fidel Castro.

Citeste si:  „GEORGE ENESCU” se vinde exclusiv prin EVENTIM

Foto: Agerpres.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.