A inceput cea de-a XI-a editie a festivalului Anonimul

Marti seara, 12 august, la Arena Verde Stop din Bucuresti, a avut loc Gala de deschidere a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL 2014.

Printre personalitatile prezente la Gala s-au numarat actorii Vlad Ivanov, Ana Ularu, Irina Saulescu, Iulia Verdes, Sorin Dobrin, producatoarea Ada Solomon si regizorul Alexandru Solomon, regizorul scotian Mick Davis, multiplul campion olimpic Ivan Patzaikin, precum si regizorii Adrian Titieni si Dan Chisu.

foto

In deschiderea Festivalului International de Film Independent ANONIMUL 2014 a fost proiectata, in avanpremiera in Romania, productia italiana Le Meraviglie, in care unul dintre rolurile principale este detinut de Alexandra Lungu, o adolescenta de origine romana care traieste in Italia. De asemenea, Alexandra a participat la proiectie, fiind unul dintre invitatii speciali ai Festivalului.

foto

Competitia ANONIMUL incepe astazi in forta, de la ora 21.00, la Verde Stop, cu lungmetrajul September (r. Penny Panayotopoulou), o poveste despre singuratate si obsesii, dupa care vor urma trei calupuri de scurtmetraje, doua cu filme din competitie, plus o sectiune de OFF Romanesc, in cadrul careia vor fi proiectate O lume noua (R. Luiza Parvu) si Bucuresti, te iubesc (R. Mircea Ghinescu). Seara va fi deschisa cu un concert Old Stories: Jul Baldovin, Gelu Ionescu si Elena Pavel.

foto

Cel mai important eveniment al serii se va desfasura incepand cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Rowmania, pe Dambovita. Este vorba despre o proiectie speciala a Omnibusului ANONIMUL 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguta si Emanuel Parvu. Spectatorii vor putea vedea filmul intr-un spatiu neconventional: fie din lotci sau padele amplasate in apa, fie de pe iarba, intr-un cadru special amenajat. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Asociatia Ivan Patzaichin – MILA 23.
Intrarea este libera, la fel ca si in cazul proiectiilor de la Verde Stop.

Citeste si:  Kylie Minogue va concerta in Bucuresti

foto

Incepand de joi, 14 august, vor avea loc proiectii si sesiuni de Q & A si la Cinema Studio.

Lumina firava (r. Florina Dumitrache), Excursie (r. Adrian Sitaru), About Love (r. Roxana Andrei) si Objects in mirror are closer than they appear (r. Alexandru Capatoiu) sunt cateva dintre scurtmetrajele care vor rula in prezenta regizorilor sau a unei parti a echipei.

Citeste si:  Un altfel de top

La Verde Stop seara de joi va incepe cu un concert din seria GuerriLIVE Radio Session al trupei clujene Theory of Mind, urmat de proiectia lungmetrajului din competitie Remote Control (r. Byamba Sakhya). Proiectia va avea loc in prezenta regizorului.

foto

De la ora 23.20 va rula un alt film asteptat de publicul romanesc: The Tribe, un omagiu adus filmului mut de catre regizorul ucrainean Myroslav Slaboshpytskiy. Filmul a fost desemnat cu Grand Prix – Semaine de la critique la Cannes 2014 si Marele Premiu si Premiul FIPRESCI la Yerevan IFF 2014.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.