Pastilele de slabit – Generalitati

Mass-media ne intoxica zilnic cu reclame si spoturi publicitare care mai de care interesante si mai tentante pentru produse alimentare, in special de slabit.
Pastilele de slabit, pentru ca de ele discutam, sunt insotite de mesaje cat mai pompoase si mai departe de realitate.
Sa fim seriosi..daca ar exista niste pastile minune care ne-ar scapa de kilogramele nedorite, asa cum se specifica in reclamele publicitare, de ce mai exista oameni obezi pe lume?
Nu ne dorim sa anulam mesajele acelor reclame, insa ar fi bine sa acordam mai multa atentie si sa fim mult mai prudente atunci cand ne apucam sa luam pastile de capul nostru.

Citeste si:  Ce coafuri de mireasa s-au purtat in anul 2012?

Ca o statistica asupra lucrurilor, in ultimul deceniu, dietele pe baza de pastile de slabit au fost asociate cu probleme serioase de inima, sanatate sau chiar decese.
Inainte de a lua pastile de slabit, consultati un medic nutriotionist, mergeti la analize daca este cazul si asigurati-va ca totul este in regula in ceea ce priveste starea de sanatate.

Citeste si:  Ce este punctul G?

Pastilele de slabit au rolul de a taia pofta de mancare, substantele pe care acestea le contin actioneaza direct asupra sistemului nervos, creand sezantia de satietate, desi cantitatea de mancare consumata este una mica.

Cele mai cunoscute pastile de slabit de pe piata romaneasca sunt :
Reductilul – care este indicat persoanelor supraponderale, care nu au raspuns pozitiv la niciun regim alimentar. Trebuie avut in vedere faptul ca acest tratament da insomnii frecvente, palpitatii, anorexie si anxietate, precum si cresterea tensiunii arteriale. Pe termen lung, acest medicament provoaca dependenta si poate duce la tulburari psihice, grave.
Xenicalul – este indicat in tratarea obezitatii, doar daca se urmeaza in paralel si un regim hipocaloric moderat. Din pacate, acest medicament da senzatia de balonare, scaune dese si gaze.

Citeste si:  Ce este spondiloza cervicala

Sfatul nostru si nu numai, este sa consultati o persoana cu pregatire medicala inainte de a incepe orice dieta pe baza de pastila, altfel riscati sa suportati consecintele intr-un mod nu tocmai placut si benefic pentru organismul vostru.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.