
Bacteria Helicobacter Pylori a fost descoperita acum 30 de ani si s-a dovedit ca stand la baza dezvoltarii leziunilor gastrice si duodenale ca: inflamatia mucoasei gastrice, gastrita atrofica si cancerul gastric.
Pentru ca nu prezinta in majoritatea cazurilor simptome si pentru ca nu exista un tratament care sa garanteze eradicarea infectiei, tine in primul rand de noi sa ne ferim pe cat posibil de aceasta bacterie. Bineinteles ca nu ne putem proteja 100%, din moment ce exista multiple posibilitati de contaminare, Helicobacter afandu-se aproape oriunde in mediul inconjurator. Grija noatra trebuie concentrata in primul rand pe igiena: o spalare adecvata a mainilor inainte de fiecare masa, spalarea corecta a fructelor, fierberea corespunzatoare a legumelor si a carnii inainte de a fi consumate. Mancarea gatita este o sursa mult diminuata de contaminare, deoarece bacteria este distrusa prin fierbere. Mare grija la consumul lactatelor!
Este recomandat sa consumati suc de merisor, de grapefuit rosu, alaturi de brocoli. Daca aceste alimente sunt incluse in alimentatia noastra, riscul contaminarii se diminueaza, fiind alimente care lupta eficient cu Helicobacter , pe cale naturala. De asemenea, tratamentele naturiste indicate sunt ceaiurile de obligeana, tinctura de cimbru si de propolis, combinate.