fbpx

Tusea nu iti da pace?

E frig, e iarna si incep sa ne “atace” fel de fel de virusei si probleme care de care mai serioase si mai “insistente” daca nu luam masuri.
Inamicul numarul 1 al nostru pe aceasta vreme friguroasa, este raceala. Raceala, care se manifesta in diverse moduri: tuse, stranut, dureri de cap, stari de indispozitie, lipsa poftei de mancare, febra, etc.

Insa ce poate fi mai dureros si mai urat decat o tuse seaca, enervanta, care nu-ti da pace si nu te lasa sa te concentrezi la munca sau sa te odihnesti?
Tusea este unul dintre simptomele racelii sau ale unei infectii respiratorii. Ea apare datorita inflamarii mucoasei cailor respiratorii si de regula, la inceput, este seaca.

Citeste si:  Curatarea urechilor bebelusilor

Pentru tusea fara expectoratie, medicii recomanda drept remediu anti-tusivele, calmantele si aerosolii.
Unul dintre cele mai bune remedii pentru tusea seaca este siropul din muguri de brad. Siropul din muguri de brad se ia de 2-3 ori pe zi, cate o lingurita, avand un efect calmant asupra cailor respiratorii. Il poti prepara singura acasa, din 200 g de muguri de brad, peste care adaugi 500 ml de apa rece. Se pastreaza la frigider timp de 24 de ore, dupa care se fierbe aproximativ 2 minute. La final se adauga 500 g de zahar si se urmeaza tratamentul timp de o saptamana.

Citeste si:  Atitudinea pozitiva inseamna o viata mai sanatoasa la varsta a treia

De asemenea, siropul de praz este la fel de eficient ca si cel din muguri de brad. Intr-un litru de apa, fierbe 200 g de praz si amesteca-l cu miere, pana amestecul devine dulce. 4 – 5 lingurite pe zi vor fi suficiente pentru a trata tusea seaca care nu-ti da pace.

Daca tusea incepe sa fie productiva si expectorezi, trebuie sa schimbi macazul si sa urmezi un tratament mai puternic.
“Limonada” din lamaie si miere de albine este cea mai buna solutie. Pune la o lamaie la fiert, timp de 5-10 minute, stoarce-o foarte bine dupa aceea, adauga miere de albine si 2 lingurite de glicerina. Se iau 5 lingurite pe zi, seara inainte de masa, sau inainte de pranz.

Citeste si:  Produsele naturale: o adevarata binefacere in timpul sarcinii

Imposibil sa nu fi auzit deja de siropul din ridichie neagra: se face o scobitura intr-o ridiche si se adauga miere peste. Se lasa mierea sa se lichefieze si se consuma cate doua lingurite pe zi.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.