Carnea este un aliment cu un continut bogat de proteine si aminoacizi esentiali organismului nostru. Consumata fara excese, ea ne aduce numai beneficii.
Sunt foarte multe persoane care prefera insa sa consume carne in cantitati mici sau chiar deloc, declarandu-se vegetarieni suta la suta.
Insa trebuie sa stim ca si carnea are beneficiile ei asupra organismului, la fel ca legumele si ca nu ne putem lipsi de ea. Ea se poate consuma in asociere cu garnituri de legume, nu cu paste fainoase sau cartofi prajiti, deoarece declanseaza meteorismul si fenomenele daunatoare de fermentatie intestinala.
Carnea de pasare este cea mai recomandata pentru ca este saraca in grasimi si colesterol, este usor digerabila si are un indice de satietate ridicat. Poate fi consumata de doua ori pe saptamana.
Carnea slaba de vita sau porc trebuie consumata o data pe saptamana, dar in cantitati mici, la o masa. Carnea de vita se digera foarte usor, cand este proaspata si pregatita corect. Este nemaipomenit de buna daca o mancam gatita la cuptor, fiarta sau in aburi. Evitati prajeala sau carnea de vita pane! Merge foarte bine cu legume sotate sau fierte si cu ciuperci. Evitati asocierea cu cartofi, orez, paine, paste fainoase sau mamaliga.
Carnea de porc este la fel de indicata ca si carnea de vita, in cantitati mici, maxim o data pe saptamana. O poti consuma sub forma de gratar pentru a mai reduce din calorii si grasimi.
Carnea de peste este foarte benefica pentru sanatate, pentru functionarea creierului, prevenirea maladiilor cardiovasculare, osteoartritelor si artritelor reumatoide.
Este usor de digerat, are un continut scazu de tesut conjuctiv, este usor de mestecat si contine enzime digestive.
Consumul de carne alba este important intr-o alimentatie echilibrata. Carnea de pui contine zinc, fier, magneziu si vitamina B12, elemente esentiale pentru sanatate.
Cand gatesti, foloseste ingrediente sanatoase, de cea mai buna calitate. Pentru a pregati o friptura delicioasa de vita sau porc la cuptor adauga o lingura de ulei de masline, pentru a spori efectul carnii si a beneficiilor aduse sanatatii tale si a familiei.