Noutati medicale

Lumea medicala si cea a terapiilor naturiste vine din ce in ce mai mult in ajutorul nostru cu diferite tratamente si idei pentru calmarea sau ameliorarea diverselor boli cu care ne confruntam zi de zi.
Ne-am interesat si noi care sunt ultimele noutati pentru a le vi le prezenta in randurile de mai jos:
Se pare ca vegetalele sunt surse de hormoni naturali si au puterea de a influenta dispozitiile emotionale. Spre exemplu, maca, o leguma destul de rara din Anzii Cordilieri contine substante care actioneaza direct asupra sistemului hormonal la ambele sexe. Are un efect de afrodisiac care creste capacitatea sexuala si reproductiva, diminueaza efectele menopauzei ( bufeuri, oboseala ).
Usturoiul verde, pe langa faptul ca este un aliment anticancerigen redutabil, contine hormoni vegetali cu rol in echilibrarea endocrina.
Soia este o sursa de hormoni naturali cu importanta deosebita in prevenirea cancerului de san. Soia consumata zilnic, ajuta la prevenirea si tratamentul bolilor cardiovasculare, cancerului prostatei, colonului, plamanilor, cancerului mamar si osteoporozei.
Semintele de marar au un efect stimulant redutabil asupra producerii hormonilor sexuali.
Ceaiul contine antioxidanti care protejeaza pielea de unele tipuri de cancer si impiedica inmultirea celulor bolnave. Ceaiul verde este protector vascular, reduce riscul afectiunilor digestive si stimuleaza sistemul imunitar. Are efecte psihostimulante, creste capacitatea de concentrare a atentiei si rezistenta la stres, imbunatateste memoria si randamentul intelectual, revigoreaza tonusul psihic si este revitalizant general.
Mai mult, efectele curative ale ceaiului se maresc daca I se adauga o felie de lamaie.
Uleiul de masline este considerat “aurul lichid”. El contine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, triglicerice, etc. El ofera o protectie importanta impotriva afectiunilor cardiovasculare prin controlul pe care il are asupra colesterolului rau ( LDL ) si pentru ca mareste cantitatea de colesterol bun ( HDL ) in organism.
Mierea de albine, cerealele si fructele, proaspete sau sub forma de compot sau dulceata, ne asigura necesarul de glucoza pentru buna functionare a neuronilor.
Propolisul are ca efect stagnarea si regresia procesului inflamator si impiedica aparitia unor focare de infectie, are actiune de reglare a secretiei sebacee, de corectare a PH-ului pielii la valorile normale si de cicatrizare.

Citeste si:  Alegeti baby-sitter-ul potrivit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.