fbpx

Malformatiile cardiace congenitale

Malformatiile cardiace congenitale se mai numesc si defecte cardiace congenitale. Acestea apar atunci cand inima sau vasele mari din apropierea acesteia nu se dezvolta in mod normale chiar inainte de nastere. Probabil ca va intrebati si voi ce anume le provoaca. Ei bine, in majoritatea cazurilor, nu se stie exact. Uneori poate sa fie vorba despre o infectie din timpul sarcinii. Femeile consumatoare de alcool sau droguri risca mult mai mult in momentul in care se hotarasc sa aduca pe lume un copil. Sunt foarte mari sanse ca acel copil sa capete aceasta malformatie. Pe langa acestea se pot alege si cu sindroame genetice care, in evolutia lor, afecteaza mai multe organe.
Exista doua categorii mari de malformatii congenitale si anume: necianogene si cianogene.
Medicul pediatru este cel care trebuie sa depisteze aceasta malformatie. Copilul trebuie consultat cu stetoscopul. Medicul trebuie sa isi dea seama daca suflul este normal sau nu. In cazul in care i se va parea ceva ciudat, va cere sa faceti o ecocardiografie ce traseaza diagnosticul. Se va recomanda de la caz la caz medicamente sau interventii chirurgicale, sau chiar operatii pe cord deschis, vitale pentru copilul afectat.
Astfel, daca consideri ca ceva nu este in regula cu micutul tau, apeleaza la medicul de familie, si roaga-l sa il consulte, pentru a depista eventualele nereguli. El este cel mai in masura sa te linisteasca si sa te ajute.
Poti sa apelezi la un control de specialitate chiar si daca vrei sa te linistesti.

Citeste si:  Oare terapia chiar functioneaza?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.