fbpx

Lipsa de calciu

Simptomele lipsei de calciu:
-lipsa de energie, apatie
-constipatie
-insomnie
-dureri abdominale
-ticuri nervoase
-tulburari de menstruatie
-digestie greoaie
-crampe musculare
-nervozitate si irascibilitate
Este esential pentru dezvoltarea sistemului osos si a danturii. Reprezinta 2% din greutatea corpului la un adult. Pe langa functia de „constructor” al scheletului, ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase si la coagularea sangelui.
Asimilarea calciului
De obicei, se administreaza copiilor si gravidelor pentru ca exista o stransa legatura intre buna lui asimilare si perioada de crestere. In plus, administrarea de vitamina D odata cu cea a calciului este esentiala deoarece ajuta la fixarea lui in organism. O importanta sursa alimentara de calciu o reprezinta produsele lactate, ouale, nucile, migdalele, legumele sau fasolea.
Lipsa de calciu provoaca aparitia osteoporozei, oasele devenind fragile si expuse la fracturi. In al doilea rand, un deficit de calciu duce la aparitia spasmofiliei, o afectiune care se manifesta prin spasme musculare, amorteli ale membrelor, senzatie de sufocare. Calciul se administreaza impreuna cu magneziul (doua parti de calciu la o parte de magneziu). Fii foarte atenta! Prezenta calciului in exces in sange duce la aparitia calculilor renali.

Citeste si:  Curatarea urechilor bebelusilor
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.