fbpx

Dintii sanatosi

O dantura sanatoasa reflecta starea nostra de sanatate. Insa nu este suficient ca dintii nostri sa fie albi pentru a-i considera sanatosi. Cariile, gingivita, halena, sunt doar cateva probleme care ne pot afecta.
In cavitatea bucala coabiteaza nici mai mult nici mai putin de 500 de specii de bacterii. Ele apar dupa fiecare masa si sunt indepartate numai prin periajul corect al dintilor. Insa cand igiena dentara lipseste sau se face defectuos, bacteriile adera la suprafata dintilor si formeaza tartrul.
Pentru a supravietui, bacteriile se hranesc cu zaharurile din mancarurile pe care le consumam.
Unele persoane nu au carii deloc pe cand altele au foarte multe asta pentru ca forma dintilor nu este aceeasi in cazul tuturor, la fel si rezistenta lor.
In anumite perioade ale vietii dintii sunt mai sensibili. In special in perioadele vietii in care suntem supusi schimbarilor hormonale – adolescenta, sarcina, menopauza. In cazul femeii insarcinate riscul de cariere a dintilor este cel mai mare.
In plus, modificari ale regimului alimentar, mai bogat in zaharuri in timpul sarcinii, conduc la formarea cariilor iar varsaturile dese sporesc aciditatea din cavitatea bucala.
Anumite patologii, ca de pilda diabetul sau anumite medicamente favorizeaza aparitia cariilor.

Citeste si:  Litiaza renala sau "pietrele la rinichi"
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.