fbpx

Dieta saraca in carbohodrati contribuie la cresterea riscului de cancer la colon

Cercetatorii de la Institutul de Cercetare Rowett, Aberdeen, au descoperit ca exista o legatura între consumul de carbohidrati si productia unui acid gras, butirat, care protejeaza organismul împotriva cancerului colonorectal, scrie Mediafax.Curele de slabire care impun un consum extrem de scazut de carbohidrati favorizeaza aparitia cancerului la colon, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie preluat de telegraph.co.uk.În mod traditional o astfel de dieta începe cu eliminarea aproape în totalitate a alimentelor care contin carbohidrati, care se gasesc în alimente precum cartofi, produse lactate proaspete si alcool. Aceasta etapa dureaza doua saptamâni si majoritatea persoanelor raporteaza o scadere drastica în greutate în aceasta perioada. Nivelul de carbohidrati este apoi marit treptat pe parcursul saptamânilor urmatoare. În acest moment situatia devine periculoasa, potrivit profesorului Flint. Persoanele care urmeaza aceasta dieta au tendinta de a mentine si dupa prima etapa un nivel scazut al carbohidratilor si prezinta mari riscuri de a dezvolta cancer la colon. Dieta cu nivel scazut a implicat un consum zilnic de 24 grame de carbohidrati (cantitate normala într-o dieta de tipul Atkins).
Cercetatorii de la Institutul de Cercetare Rowett, Aberdeen, au descoperit ca exista o legatura între consumul de carbohidrati si productia unui acid gras, butirat, care protejeaza organismul împotriva cancerului colonorectal, scrie Mediafax.Curele de slabire care impun un consum extrem de scazut de carbohidrati favorizeaza aparitia cancerului la colon, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie preluat de telegraph.co.uk.În mod traditional o astfel de dieta începe cu eliminarea aproape în totalitate a alimentelor care contin carbohidrati, care se gasesc în alimente precum cartofi, produse lactate proaspete si alcool. Aceasta etapa dureaza doua saptamâni si majoritatea persoanelor raporteaza o scadere drastica în greutate în aceasta perioada. Nivelul de carbohidrati este apoi marit treptat pe parcursul saptamânilor urmatoare. În acest moment situatia devine periculoasa, potrivit profesorului Flint. Persoanele care urmeaza aceasta dieta au tendinta de a mentine si dupa prima etapa un nivel scazut al carbohidratilor si prezinta mari riscuri de a dezvolta cancer la colon. Dieta cu nivel scazut a implicat un consum zilnic de 24 grame de carbohidrati (cantitate normala într-o dieta de tipul Atkins).

Citeste si:  Mediafax: Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonar
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.